به گزارش اختصاصی عصرسرعت، عملکرد خوب بانک در حوزه بانکداری افتخارات بسیاری را به همراه داشته و در سال 1402 با عملکردی قابل توجه در عرصه بینالمللی به عنوان تنها نماینده ایران در رتبهبندی هزار بانک برتر جهان در سال 2023 با 115 پله صعود نسبت به سال قبل جایگاه بی سابقه 205 جهان و 17 خاورمیانه را به دست آورد. همچنین در این رتبهبندی که هر ساله توسط نشریه بنکر (Banker) منتشر میشود، رتبه اول خاورمیانه و دوم جهان در معیار بازده سرمایه (ROC) و رتبه اول خاورمیانه و 15 جهان در معیار بازده دارایی (ROA) به بانک پاسارگاد تعلق گرفت.
روند موفقیتهای سال 1402 با درخشش این بانک در بزرگترین اجلاس استراتژیهای توسعه خدمات، تولیدات و صادرات برترین شرکتهای ایران با کسب نشان در چهار حوزه ادامه یافت.
بانک پاسارگاد که همواره خدمت به مشتریان و رضایت آنها را افتخار خود میداند، با انتخاب مستقیم مردم در تمام گروههای بانکی شامل ”بانکداری اینترنتی“، ”همراه بانک“ و ”خدمات بانکی حضوری“، برای سومین بار عنوان محبوبترین نام تجاری بانکی را به خود اختصاص داد که این امر مهر تأییدی بر رضایت و اعتماد مشتریان به این بانک است.
علاوه بر این، بالاترین سطح چهاردهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران نصیب بانک شد و در ادامه نیز در رویداد معرفی دستاوردهای شبکه بانكی در تأمین مالی شركتهای دانش بنیان، بانک پاسارگاد رتبه اول در ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان را کسب کرد.
این موارد تنها بخشی از موفقیتهای بانک پاسارگاد در سال 1402 بود که نویدبخش سالی پر از موفقیت برای بانک بود و چشم انداز روشنی را برای سال 1403 و سالهای پس از آن تصویرسازی میکند.
این موفقیتها را میتوان به خوبی در صورتهای مالی و گزارشهای فعالیت بانک مشاهده کرد؛ جایی که شاهد تراز درآمدی مثبت بانک و کسب سود به همراه روند صعودی آن هستیم.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، درآمد محقق شده بانک پاسارگاد از محل سپردهگذاریها در اسفند ماه نسبت به بهمن ماه سال 1402 رشد 3605 درصدی از 109 میلیارد ريال به 4026 میلیارد ريال رسید.
همچنین درآمد سرمایهگذاریها در همین مدت با افزایش جالب توجه 5388 درصدی از مرز 5527 میلیارد ريال عبور کرد. علاوه بر این، از محل کارمزدها و اوراق بدهی به ترتیب 3903 و 622 میلیارد ريال درآمد عاید بانک شد. بانک نزدیک به 52 هزار میلیارد ريال در اوراق بدهی و 52 هزار میلیارد ريال نیز سهام شرکتهای بورسی را خریداری کرده است.
به طور کلی، بانک پاسارگاد در دوره 12 ماهه منتهی به اسفند سال 1402 بالغ بر 915 هزار و 641 میلیارد ريال درآمد تسهیلات اعطایی شناسایی کرد که در مقایسه با سال 1401 شاهد رشد قابل توجه 280 هزار میلیارد ريالی معادل 44 درصدی هستیم که نشان میدهد عملکرد بانک در سالی که گذشت به مراتب بهتر از سالیان قبل بوده و شیب صعودی درآمدزایی بیشتر شده است.
از 915 هزار و 614 میلیارد ريال درآمد تسهیلات اعطایی شناسایی شده، مبلغ 542 هزار و 272 میلیارد ريال مربوط به سود تسهیلات مرابحه و 225 هزار و 589 میلیارد ريال آن از محل فروش اقساطی حاصل شد و این دو بخش به تنهایی 84 درصد از کل درآمدهای بانک را تشکیل دادند.
کسب این میزان درآمد و شتابدهی به روند صعودی در حالی رقم خورده که کم نیستند بانکهایی که از ناترازی درآمدی رنج میبرند و عملیات بانکداری آنها سودآور نیست.
همانطور که در تصویر ذیل مشخص است تراز درآمدی بانک در سال 1397 هر چند مثبت اما؛ فاصله اندک بود و به مرور زمان و با بهبود فرایندها و مدیریت نقدینگی، تراز درآمدی به حدی بار مثبت به خود جذب کرد که در ناحیه امن و حاشیه مطمئن قرار گرفت.
از 737 هزار و 854 میلیارد ريال هزینه سود سپردهها، 61 درصد از آن مربوط به سود سپردههای بلند مدت سه ساله و 18 درصد برای سپردههای بلند مدت دو ساله است.
به جهت عملیات مثبت و مطلوب بانکداری، بانک پاسارگاد مسیر سودسازی را به خوبی بلد است و روند سالیان اخیر نشان میدهد که راه صعود را برای خود هموار کرده است.
این بانک در دوره 9 ماهه سال 1402 رشد 53 درصدی سودآوری را تجربه کرد و قطعا در پایان سال اوضاع به مراتب بهتر خواهد بود.
بانک پاسارگاد از ابتدای سال 1402 تا پایان دوره آذر ماه در بین بانکهای بورسی و فرابورسی از نظر میزان درآمد تسهیلات اعطایی ریالی و ارزی و سود خالص در رده دوم در صنعت بانکداری قرار دارد.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از بانکهای حاضر در بازار سرمایه، طی دوره یک ماهه اسفند، بانک پاسارگاد بیشترین میزان جذب سپرده را در میان دیگر بانکها داشته است.
بانک در مسیر رشد خود اقدامات و طرحهای متعددی را در طول سال مالی اجرا کرده از جمله، ارائه محصولات یا خدمات جدید، توسعه کیف پول الکترونیکی بانک پاسارگاد (پی پاد)، توسعه اعطای کارت اعتباری ارزان قیمت در ازاء مراوده مشتریان با بانک، توسعه و ارائه محصولات و خدمات جدید با رویکرد بانکداری دیجیتالی از جمله برنامک ویپاد، زیپاد، تسهیلات پشتوانه ویپاد.
در مجموع، باید اذعان داشت که بانک پاسارگاد یکی از بانکهای مطرح و خوش نام کشور به شمار میرود و اثر رشد عوامل اثرگذار در فرایندها و فعالیتها را میتوان در تابلوی معاملات دید و باید گفت که سهامداران «وپاسار» از جمله سهامداران گروه بانکی هستند که از سرمایه گذاری خود راضی هستند.