اختصاصی عصرسرعت، مهم ترین مساله ی کشور مساله ی اقتصاد است. اقتصاد موتور محرک تولید و صنعت است به همین دلیل مبحث کلان در تصمیمات مهم کشور مربوط به حوزه ی اقتصاد بوده است.
وی افزود: اگر حال صنعت کشور خوب باشد در پی آن اشتغال ایجاد شده و پویایی اقتصاد را به دنبال دارد و سفره ی معیشت مردم گسترده تر می شود . اینها نمونه هایی از توجه به مقوله ی اقتصاد است که متاسفانه هنوز تا به امروز محقق نشده است و شاید نداشتن ثبات در اقتصاد ، علت اصلی آن باشد .
سهل آبادی گفت : از مشکلات عدیده ای که در صنعت کشور وجود دارد ، نوسانات ارزی است . این امر خود عامل بسیار مهمی در ادامه ی حیات صنعت در کشور خواهد بود. در واقع ثبات وضعیت ارزی کشور با ثبات در صنعت رابطه ی تنگاتنگی دارد زیرا صنایعی که هزینه های جاری خود را بر اساس نرخ ارز هرسال مشخص می کنند راهی ندارد جز اینکه با افزایش نرخ ارز هزینه های جاری را نیز افزایش دهند که افزایش قیمت تمام شده ی محصولات را نیز به همراه دارد.همین وضعیت عدم ثبات ارز باعث می شود هیچ کارخانه ای نتواند قیمت مواد مصرفی و اولیه را پیش بینی کند . این معضل باعث شده که در صادرات نیز با مشکل مواجه باشیم زیرا خریدار خارجی برای بازه ی زمانی مشخصی و گاها برای یک مدت طولانی صنعت ما را انتخاب می کند و ما به عنوان تولید کننده نمی توانیم بگوییم قیمت ها شناور است و هر روز با افزایش هزینه ها مواجه هستیم.
رئیس خانه ی صنعت، معدن و تجارت ایران عدم توسعه یافتگی در زیرساخت های اساسی کشور در جهت گسترش صنایع را یک آسیب مهم عنوان نمود و گفت : این کمبود ها در همکاری و تعامل صنایع با شهرک های صنعتی تاثیر گذاره بوده است.
وی کمبود انرژی برای تولید در صنایع کشور که تابستان با مشکل کمبود برق و در زمستان با مشکل کمبود گاز مواجه هستند را معضلی بزرگ در تولید محصولات صنعتی و بهره وری عنوان نمود.
سهل آبادی اظهار داشت : یکی دیگر از مشکلات صنایع دغدغه و نگرانی در پرداخت مالیات است که گریبانگیر صنایع بزرگ و کوچک کشور می باشد . در این خصوص باید در برنامه و بودجه ی شرکت ها تدابیری در جهت افزایش مالیات در اوایل هر سال توسط مدیران و برنامه ریزان اندیشیده شود که قطعا در میزان تولید آنها تاثیر بسزابی خواهد گذشت.
وی افزود: قطعا مدیری که نسبت به شرایط آینده نگرانی دارد، در برنامه ریزی و تولید تمرکز کافی ندارد و شاید نتواند برنامه های مصوب را به درستی به انجام برساند.
رئیس خانه ی صنعت، معدن و تجارت ایران ، تورم سنگین در کشور را مشکل دیگری برای صنایع ذکر نمود و افزود: همین امر باعث شده با وجود تصویب افزایش حقوق کارگران بازهم این حقوق، کفاف معیشت کارگران بخش صنعت را ندهد . عدم حمایت دولت و سپردن همه ی وظایف به صاحبان صنایع ، باعث شده آن ها با چالشی دیگر مواجه شوند که متأسفانه عواقب همه ی این کمبودها و عدم حمایت ها گریبانگیر صنایع در کشور است.
سهل آبادی گفت : همچنین طبق آماری که در سال گذشته منتشر شد متاسفانه حوادث غیر مترقبه در کارگاه ها و کارخانه های صنعتی کشور رشد چشمگیری داشته است . درواقع عدم تمرکز و عدم آرامش فکری و روحی کارگران سبب بروز حوادث شده است زیرا آن نشاط و فراغت فکری و روحی لازم برای شروع کار روزانه را در وجودشان ندارند و قطعا در آینده صنعت کشور با فقدان نیروهای متخصص دست و پنجه نرم خواهد کرد.
وی افزود : با وجود عدم شفافیت آینده ی صنعت، اما بازهم صدور پروانه ی تاسیس واحدهای صنعتی در کشور رشد چشمگیری داشته است و مردم از دلالِی گری عبور کرده و نگاه به تولید و پیشرفت در بین آنها موج می زند.
رئیس خانه ی صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار داشت : جای بسی خوشحالی و خرسندی ست که در صنایع بزرگ مانند فولادسازی ها ، پتروشیمی و پالایشگاه تولیدات روبه رشد بوده و چون قیمت ها در تعامل با جهان است مشکلات چندانی وجود ندارد . درواقع عمده ی مشکلات مربوط به صنایع پایین دستی، کوچک و متوسط است که از حمایت ها و رانت ها بهرهمند نیستند.
سهل آبادی اظهارداشت: خوشبختانه در حال حاضر ۱۴ نماینده از بدنه ی صنعت و معدن به مجلس راه یافته اند . در حالیکه عدم وجود نمایندگان حرفه ای باعث شده بود قوانینی تصویب شود که خسارت های جبران ناپذیری به صنعت ، کار و تولید در کشور وارد نمود.
وی در پایان گفت: صنعتگر امکان مهاجرت ندارد و ناچار است سرمایه اش را حفظ کند زیرا سرمایه ی او به زمین وصل است و خروج این مقدار سرمایه از کشور امکان پذیر نیست . آمار نشان می دهد کارخانه ها در حال توسعه هستند زیرا شاهد افزایش قیمت زمین و اخذ مجوز در شهرک های صنعتی هستیم . در این شرایط با تدوین یک سند توسعه ی راهبردی در اقتصاد کشور می توانیم از این صنعتگران حمایت کنیم و به گسترش صنایع کوچک نیز کمک شایانی انجام دهیم . این امر، توسعه تولید ، اشتغال و شکوفایی اقتصادی را به دنبال دارد .