مهندس ناصر تقی زاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در نشست خبری و بازدید خبرنگاران بازار سرمایه از چادرملو گفت: افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی در پیش داریم. ایشان همچنین درخصوص میزان سودآوری چادرملو در سال 1400 اظهار نمودند: سوددهی شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۷ هزار میلیار تومان بوده است. ایشان با اشاره به #مجمع_چادرملو در هفته آینده گفت: به نظر من باید ۱۰ درصد سود تقسیم کرد زیرا ۴ میلیارد یورو طرح توسعه داریم که اگر سهامداران تحمل کنند سالیانه ۵ میلیارد دلار سود میدهند. قسمتی از این ۴ میلیارد یورو از محل سود و قسمتی از منابع بانکی است. همچنین برای این منظور پیشنهاد میشود شرکتهای عام پروژه در بازار سرمایه برای جذب نقدینگیهای سرگردان مردم تاسیس شود.
مدیرعامل چادرملو بیان کرد: با توجه به فرماشات رهبری در خصوص انقلاب معدنی باید تمامی تمرکزها را بر اکتشاف و افزایش تولید بگذاریم.
مهندس تقی زاده درباره ذخایر چادرملو گفت: تا ۲۵ سال با توجه به اکتشافاتی که انجام دادیم کفاف خواهد داد.
وی گفت: ۸ دستگاه برای عمق زیاد خریداری کردیم. در دی ۱۹ (معدن آریز) ۱۴۰ تا ۱۵۰ تن سنگ آهن وجود دارد که ۵۰ درصد متعلق به ماست و ۵۰ درصد برای سنگ آهن مرکزی است. البته سنگ آهن مرکزی کمتر نیاز دارد و ما هزینه آن را پرداخت و استفاده خواهیم کرد.
مدیرعامل چادرملو تصریح کرد: سال قبل به دلیل محدودیتهای برق، کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش داشتیم که خسارتی معادل ۵۰ میلیون دلار برای چادرملو در پی داشت. وی درمورد برنامههای این شرکت برای مقابله با قطعی برق اظهار کرد: شرکت ساخت دو نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی و یک نیروگاه ۱۲۰ واتی خورشیدی را آغاز کرده است. باید به سمت تجهیز زیرساختها حرکت کنیم و دولت در این راستا کاملاً به جا یارانهها را حذف میکند. مدیرعامل چادرملو ادامه داد: ساخت همه زیرساختها لزوماً وظیفه دولت نیست اگر یارانه برداشته شود تولید برق برای ما میصرفد.
تقی زاده گفت: ۱۰ پروژه از ۴۸ پروژه پیشران اقتصاد را چادرملو انجام میدهد که همگی به سرعت در حال انجام است.
مدیرعامل چادرملو بیان کرد: اولویت ما فروش سنگ آهن، گندله و سایر محصولات این شرکت از طریق بورس کالاست؛ اما این فروش باید در سازکار شفاف و بدون قیمت گذاری دستوری انجام شود.
علی محمد رحمانی مدیر مرکز دیسپچینگ معدن چادرملو در این بازدید بیان کرد: این مرکز توسط شرکت دانش بنیان بیستون کویر یزد برای کنترل هوشمند ماشین آلات معدنی و عملیات معدن کاری هوشمند راه اندازی شده است. مدیر مرکز دیسپچینگ معدن چادرملو بیان کرد: این مرکز در افزایش ایمنی معدنکاری و کاهش مصرف سوخت و افزایش تولید نقش بسزایی داشته است.
امید علی رحمانی مدیر تولید شرکت صنعتی معدنی چادرملو نیز گفت: نوار نقالهها خارجی بود اما در حال حاضر بخشی از نوار نقالهها تولید بومی شده است. به طور کلی راندمان خروجی کنسانتره ما ۷۰ درصد بار ورودی سنگ آهن است.
مدیر تولید شرکت صنعتی معدنی چادرملو گفت: سیستم تصفیه آب قوی داریم، میانگین مصرف آب برای هر تن کنسانتره ۳۷ صدم درصد و برق ۲۰ تا ۲۵ کیلو وات است.
علی شاکرمی مدیر پشتیبانی چادرملو گفت: تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار قطعه مورد نیاز واحدهای معدنی و صنعتی با کمک شرکتهای داخلی توانمند داخلی و دانش بنیان داخلی سازی شده است. وی افزود: در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۸.۲۳ درصد نسبت به برنامه جلو هستیم. وی در ارتباط با مهندسی معکوس و داخلی سازی در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو بیان کرد: طی قراردادی که با ماشین سازی اراک داریم برخی قطعات قرار است داخلی سازی شود. در صورت موفقیت برای داخلیسازی دستگاههای پیشرفته وارد عمل خواهیم شد.
نمیتوانیم سود 1401 را پیشبینی کنیم
مدیرعامل کچاد درباره سوددهی امسال گفت: نمیتوانیم میزان سوددهی را پیش بینی کنیم.
مدیرعامل چادرملو برای حل مشکل گاز پیشنهاد کرد که دولت میادین گازی را به شرکتهای فولادی بفروشد تا برای نیاز خودشان بهرهبرداری کنند و گفت در این راستا یکی از شرکتهای فولادی مذاکره را با دولت آغاز کرده است.
وی در ادامه درمورد عرضه محصولات در بورس کالا گفت: عرضه محصولات در بورس کالا به شفافیت کمک میکند. البته همه محصولات را نمیتوان در بورس کالا عرضه کرد. مخصوصاً وقتی قراردادهای بلندمدت بسته میشود. البته عرضه در بورس زمانی مطلوب است که اجازه رقابت در بورس داده شود و دخالتی صورت نگیرد.
تقی زاده تاکید کرد: بزودی خبرهای خوبی از چادرملو منتشر و انقلابی در چادرملو اتفاق خواهد افتاد. ایشان با تاکید بر اینکه شرکت چادرملو وظیفهای برای ترغیب سهامدار برای خرید سهام ندارد، توضیح داد: این کار بر عهده مالک چادرملو است، وظیفه ما اکتشاف، تولید، کاهش هزینه، افزایش سود و اجرای پروژههای جدید است نه دخالت در بازار سرمایه.