عتیقی گفت: در مجموعه گل گهر 20 هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند. با اقداماتی که تیم گل گهر انجام داد تقریباً تمام این افراد صاحب سهام شرکت شدند.
مدیر عامل شرکت گل گهر در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نیز اقدامات گستردهای انجام داده است. صنعت همانطور که برای هر منطقه دستاوردهایی دارد موجب آسیبهایی نیز به آن منطقه خواهد شد. ما در شرکت گل گهر نگاهمان این است که این آسیبهای اجتماعی را به حداقل برسانیم. در این بخش اقدامات مختلفی میتوان انجام داد که یکی از آنها در حوزه ایجاد زیرساختهای شهرستان در باب خدمات ورزشی، فرهنگی و آموزشی است. به طور کلی همه نیازهای خانواده را در جنبههای مختلف، سعی می کنیم تحت پوشش قرار دهیم.
مهندس ایمان عتیقی افزود: سیاستگذاریهایی که در گل گهر طی چند سال گذشته انجام شده و همچنین با توجه به تاکید دولت فعلی مبنی بر اقدام در حوزه مسئولیت اجتماعی، فقرزدایی و کمک به مناطق محروم، سبب شده تا مدیران این شرکت در این راستا گام بردارند. ورزشگاهی که در سیرجان احداث شد که جزو ورزشگاههای مدرن کشور است. این ورزشگاه زیرساخت ورزشی را در شهرستان سیرجان گسترش داده است. تیم فوتبال ما در سیرجان دو سال است که وارد لیگ برتر شده و با توجه به امکاناتی که وجود دارد و برنامهریزی که انجام شده ما در چند رشته آینده بسیار خوبی را برای ورزش سیرجان متصور هستیم. اینها جزو مسئولیتهای اجتماعی شرکت گل گهر است تا زمینه را برای رشد جوانان شهرستان فراهم کند.
وی ادامه داد: در بحث زیرساختهای شهری هم اقداماتی را انجام دادهایم. برای اینکه یک شهر جدید پدید بیاید احتیاج به زیرساختهای مختلفی دارد. بحث ایجاد اقامتگاههای تفریحی است. به همت مدیران گل گهر یک مجموعه تفریحی در این شهر ایجاد شده است.
عتیقی گفت: در بحث زیرساخت همچنین میتوانم به ایجاد فاضلاب شهری و مسائل زیست محیطی شهرستان اشاره کنم. بحث دیگر در مورد اتصال راه آهن به چهار راه اصلی است. ما در گذشته به بندرعباس و تهران مرتبط بودیم و اقداماتی که انجام شده موجب شد تا راه آهن سیرجان به کرمان و همچنین سیستان و بلوچستان متصل شد.
ضمن اینکه وجود امکانات و زیرساختهای درمانی بسیار میتواند کمک کننده باشد. شرکت گل گهر یک بیمارستان با امکانات روز اروپایی در شهرستان ایجاد کرد و در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: اینها هیچ کدام اتفاق نمیافتاد مگر به همت سهام داران شرکت گل گهر و همچنین سرمایهگذاری و خدمات بانک سپه که بسیار در این بخش به شهرستان سیرجان کمک کردند.
گل گهر معین اقتصادی منطقه هفت کرمان
مدیر عامل شرکت گل گهر در ادامه گفت: به عنوان بزرگترین واحد تولیدکننده مواد اولیه صنعت فولاد کشور نقش تعیین کنندهای در ایجاد اشتغالهای جدید و کاهش نرخ بیکاری منطقه داشته و اجرای طرحهای اشتغالزایی در حوزه کسب و کارهای کوچک و متوسط در سایر رستههای شغلی، همت بلند مدیران این شرکت جهت ایفای نقش مسوولیتهای اجتماعی را نشان میدهد. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در تفاهم با وزارت صمت و استانداری کرمان به عنوان معین اقتصادی منطقه ۷ استان کرمان، شهرستانهای سیرجان و بردسیر، مشخص و عهدهدار مجموعه فعالیتهایی در این دو شهرستان شده است. پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در حوزه اشتغالهای خرد خانگی و کارگاههای تولیدی و خدماتی از جمله اقدامات این شرکت برای توسعه و ایجاد اشتغال در این منطقه بوده است.
فعالیتهای گسترده گل گهر در حوزه محیط زیست
مدیر عامل گل گهر گفت: با توجه به اینکه منطقه معدنی و صنعتی گل گهر و همچنین مسیر دسترسی منطقه، جز مناطق بیابانی ایران به شمار میرود و با توجه به خشکسالیهای اخیر منطقه لزوم توجه موضوعات زیست محیطی جهت پیشگیری از فرسایش خاک ضروری است. بررسیهای به عمل آمده در مناطق بیابانی نشان میدهد که موفقترین و در عین حال مؤثرترین راه مقابله با فرسایش بادی و بیابانزدایی از طریق ایجاد پوشش گیاهی پایا است. بررسیهای به عمل آمده در مناطق بیابانی نشان میدهد که موفقترین و در عین حال مؤثرترین گزینه در این مناطق انجام عملیات نهال کاری است. درختان و درختچهها در حاشیه راههای مناطق بیابانی ضمن بهبود محیط زیست منطقه میتوانند وظیفه حفاظت از جاده را در مقابل سیلابها و بادهای فرساینده محیطی به عهده گیرند. پروژه کمربند سبز جاده سیرجان ـ گل گهر در فاز اول به طول تقریبی ۲۵ کیلومتر و عرض کار ۲۰ متر به صورت رفت و برگشت در باندهای یک طرفه احداث خواهد شد. هدف از این طرح گسترش پوشش درختی و درختچهای این مسیر جهت زیباسازی، کنترل گرد و غبار، استفاده بهینه از آب حاصل از بارندگیها و سیلابها و جلوگیری از فرسایش خاک و نهایتا بهبود کیفیت چشم انداز مسیر است. لازم به ذکر است مرکز تحقیقات بینالمللی بیابان دانشگاه تهران مشاور این طرح است.