دلار آمریکا امروز هفته را با روند نزولی آغاز کرد؛ سایر جفتارزهای کلیدی با نوسانات زیادی همراه بودند. طلا و بیت کوین نیز با افزایش مواجه شدند.
بنا بر یادداشت تحلیلی سایت «افایکس استریت» رویدادهای امروز دوشنبه 16 ژانویه مصادف با 26 دیماه در بازارهای مالی، سر و صدای زیادی ایجاد کرد.
دلار آمریکا شاهد شروعی منفی برای هفتهای جدید است، زیرا ریسکپذیری تاکنون در نقطهی مطلوبی باقی مانده است. دلار آمریکا در برابر رقبای اصلی خود، در سطح حدود 102.00 تثبیت میشود و در اوایل جلسهی آسیایی امروز دوشنبه به پایینترین سطح هفت ماههی خود یعنی سطح 101.77 رسیده است. بازارهای سهام آسیایی سابق ژاپن به دلیل افزایش قیمت در وال استریت در روز جمعه از رشد خوبی برخوردار شدند. شاخص S&P 500 ایالات متحده از میانگین متحرک روزانه 200 (200-DMA) پیشی گرفت و پس از گزارش درآمد غولهای بانکی ایالات متحده، سطح 4000 را در روز جمعه آزمایش کرد. به نظر میرسد سرمایهگذاران و شرکتها نگرانی خاصی بابت انتظارات مربوط به دادههای اقتصادی ضعیف چین که قرار است روز سهشنبه منتشر شود، نداشته باشند.
خوشبینی بازار همراه با امید به افزایش آهستهتر نرخ بهره فدرال رزرو و کاهش مجدد دلار/ین (USD/JPY) بر دلار آمریکا تاثیر منفی گذاشته است.
دلار/ین
بازارها احتمال 80 درصد افزایش 25 واحد پایه (bps) نرخ بهره فدرال رزرو در ماه مارس را زمزمه میکنند که پیرو آمارهای ملایم تورم ایالات متحده در هفتهی گذشته، در ابتدای ماه آینده به طور کامل به 25 واحد پایه خواهد رسید. در عین حال، سرمایهگذاران در بحبوحهی شرطبندیهای فزایندهی فدرالرزرو، اطلاعات خوشبینانهی احساسات مصرفکننده و انتظارات تورمی در دانشگاه میشیگان (UoM) در روز جمعه را نادیده گرفتند.
جفت دلار/ین (USD/JPY) به دلیل افزایش مداوم ین ژاپن در آستانهی اعلام سیاست بانک مرکزی ژاپن (BoJ) در این هفته، تضعیف شده است. صادرکنندگان ژاپنی، بار سنگین ین قویتر را متحمل شدند، زیرا شاخص Nikkei 225 به میزان 1% سقوط کرد. ناگفته نماند که پس از اینکه روز دوشنبه دفاع از سیاست منحنی بازدهی ناکام ماند، انتظارات در این زمینه افزایش یافت که BoJ بتواند تنظیمات سیاستی خود را در روز چهارشنبه تغییر دهد. بازده 10 ساله JGB با 1 واحد افزایش به 0.510 درصد رسید و از سقف 0.5 درصدی باند سیاست BOJ بالاتر رفت. این جفتارز، قبل از بازگشت به 128.00، اخیرأ به 127.24 یعنی به پایینترین سطح هشت ماههی خود رسیده است.
دلار استرالیا/دلار آمریکا (AUD/USD) برای اولین بار از آگوست 2022 به بالای رقم گرد 0.7000 صعود کرد. معاملات ریسک، ضعف دلار آمریکا و انتظارات متعصب بانک مرکزی استرالیا (RBA) این جفت ارز را نزدیک به سطح 0.7000 نگه میدارد.
جفت ارز دلار نیوزیلند/دلار آمریکا (NZD/USD) نیز به طور متناوب پیشرفت کرد و برای مدت کوتاهی سطح 0.6400 را دوباره به دست آورد، در حالی که دلار آمریکا/دلار کانادا (USD/CAD) پس از ردشدن از سطح 1.3400 به سمت 1.3350 سقوط کرد.
دلار آمریکا/دلار کانادا
در این بین، قیمت WTI نتوانست بالای مرز 80.00 دلار باقی بماند و نفت آمریکا اظهارات خوشبینانهی سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات را که در آخر هفته ارائه شد، نادیده گرفت.
پس از قیمت منفی روز جمعه، یورو/دلار آمریکا در اوایل دوشنبه بهترین سطوح خود در 9 ماه گذشته را در 1.0874 افزایش داد و سپس به نزدیکی 1.0850 عقبنشینی کرد.
در جاهای دیگر، ریسکپذیری به پوند/دلار (GBP/USD) کمک کرد تا مقاومت کلیدی 1.2250 را تا سقف 1.2290 کاهش دهد. با این حال، گاوهای پوند استرلینگ نتوانستند در سطوح بالاتر حفظ شوند. گفتنی است که این جفت از قیمتهای جزئی در حدود 1.2240 دفاع میکند.
و اما در چشمانداز فلزات گرانبها، قیمت طلا به 1929 دلار رسید که بالاترین حد فلز زرد در 9 ماه اخیر است؛ اما پس از آن به دلیل شرایط خرید اشباع در نمودار روزانه به شدت به سمت 1915 دلار کاهش یافت.
در بازار ارزهای دیجیتال، بیت کوین با آزمایش سطوح 21500 دلاری، از سناریوی ریسکپذیری بهتر و ضعف گستردهی دلار آمریکا بهره برد. اتریوم، ارز دیجیتال معروف، نزدیک به مرز 1600 دلار معامله میشود و بیش از 1 درصد در روز افزایش مییابد.
شایان ذکر است که در هفتهی پیش رو، تولید ناخالص داخلی چین در سه ماههی چهارم، تصمیم سیاستی بانک مرکزی آمریکا، خردهفروشی ایالات متحده، تورم بریتانیا و سخنرانیهای فدرال رزرو از نزدیک دنبال خواهد شد.