9
به گزارش عصرسرعت از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، عباس عبدالخانی با اشاره به انتخاب شعار”سرمایهگذاری برای تولید” از سوی مقام معظم رهبری، گفت: نقش رایزنان بازرگانی در کشورهای هدف بهویژه در شرایط کنونی اقتصادی اهمیت ویژهای پیدا کرده است. اقتصاد ایران به تزریق هوشمندانه سرمایه به بخشهای تولیدی برای شکوفایی بیشتر نیاز دارد. در این راستا رایزنان بازرگانی بهعنوان پل ارتباطی میان ایران و بازارهای جهانی قادرند نقش بسزایی در تسهیل فرآیندهای اقتصادی ایفا کنند و به ایجاد بسترهای مناسب برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی کمک کنند.
به گفته وی؛ رایزنان بازرگانی با حضور در کشورهای هدف همواره در حال رصد تحولات اقتصادی و تجاری در این کشورها هستند. آنها میتوانند با مانیتورینگ دقیق و مستمر از بازارهای بینالمللی مزیتهای نسبی و نیازهای وارداتی کشورهای مختلف را شناسایی کرده و این اطلاعات ارزشمند را بهطور مؤثر به نهادهای اقتصادی داخل منتقل کنند. از این طریق میتوانند سیاستهای تولیدی مبتنی بر تقاضای واقعی بازارهای خارجی را هدایت کنند و گامهای موثری برای تحقق شعار سال بردارند.
عبدالخانی با بیان اینکه تحلیلهای دقیق و اطلاعات بهموقع به تولیدکنندگان ایرانی کمک میکند تا با برنامهریزیهایی هوشمندانه، تولیداتی را به بازارهای جهانی عرضه کنند که هم از نظر کیفیت و هم از نظر قیمت رقابتی باشند، تصریح کرد: این فرآیند میتواند به ایجاد اعتماد میان تولیدکنندگان داخلی و فعالان اقتصادی خارجی منجر شود و برای ایران فرصتهای تجاری جدیدی ایجاد کند. رایزنان بازرگانی با این رویکرد نهتنها مشاورانی در زمینه تولید صادراتمحور خواهند بود، بلکه میتوانند بهعنوان راهگشای توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری در کشور عمل کنند.
وی ادامه داد: تمرکز بر تولید داخلی بدون در نظر گرفتن نیازها و خواستههای بازارهای هدف، نهتنها میتواند به انباشت و مازاد تولید منجر شود، بلکه منابع ملی را بهصورت غیربهینه مصرف خواهد کرد. اما اگر تولیدات ما با هدف صادرات و مطابق با نیاز بازارهای خارجی تنظیم شود، این تولیدات از همان ابتدا با نگاه رقابتی و استانداردهای بینالمللی شکل میگیرند و قادر به جذب تقاضای جهانی خواهند بود.
رایزن بازرگانی ج.ا ایران در قطربا بیان اینکه تغییر رویکرد تولید، مسیر توسعهای جدیدی را پیش روی اقتصاد ایران میگشاید و صادرات غیرنفتی را از حالت محدود به رکن اصلی ارزآوری تبدیل میکند، اضافه کرد: ارز حاصل از این صادرات نهتنها میتواند نیازهای ارزی کشور را جبران کند، بلکه با جذب سرمایهگذاریهای جدید در واحدهای تولیدی، چرخه تولید و توسعه را به حرکت در میآورد.
عبدالخانی درپایان بیان کرد: رایزنان بازرگانی بهعنوان سفیران اقتصادی ایران در کشورهای مختلف نه تنها در موقعیتهای تجاری نقشآفرینی میکنند، بلکه با ارتقای دیپلماسی تجاری، میتوانند زمینهساز توسعه اقتصادی پایدار در کشور شوند. تحقق شعار سال در گروی چنین رویکردی استراتژیک است؛ رویکردی که از تعاملات هوشمندانه و سازنده میان بخش تولید داخلی و بازارهای بینالمللی بهره میبرد و بهطور مؤثر مسیر سرمایهگذاری و رشد تولید صادراتمحور را هموار میسازد.