به گزارش عصرسرعت از مدیریت ارتباطات بورس تهران و براساس مقاله ای از صندوق بین المللی پول، پذیرش آخرین نسخه های هوش مصنوعی توسط بازارهای مالی می تواند مدیریت ریسک را بهبود بخشد و نقدینگی را افزایش دهد، اما همچنین قادر است باعث ابهام بیشتر و دشواری نظارت بر بازارها و آسیب پذیری گسترده تر آنها در برابر حملات شبکه و خطرات دستکاری شود.
بر این اساس کارکنان صندوق بین المللی پول، ارتباط گسترده ای با ذی نفعان مختلف – از سرمایه گذاران گرفته تا ارایه دهندگان فناوری و قانون گزاران بازار – برقرار کرده اند تا نشان دهند چگونه موسسات مالی از پیشرفتهای هوش مصنوعی برای فعالیتهای بازار سرمایه و اثر بالقوه پذیرش آن استفاده میکنند.
انتظار میرود معاملات مبتنی بر هوش مصنوعی، بهویژه در دسته داراییهای نقدی مانند سهام، اوراق قرضه دولتی و مشتقات بورسی، رواج بیشتری پیدا کنند. پیش بینی می شود طی سه تا پنج سال آتی، هوش مصنوعی پیشرفته در تصمیمات سرمایه گذاری و معاملاتی بیش از پیش تاثیرگذار باشند، اگرچه به نظر می رسد رویکرد «دخالت انسانی»، به ویژه در تصمیمات مربوط به تخصیص سرمایه های بزرگ به قوت خود باقی بماند.
همچنین شواهد آثار هوش مصنوعی، هم اکنون در بازار صندوق های قابل معامله در بورس (ETF) دیده می شود. این بازار اگرچه در حال حاضر کوچک است، اما ETF های مبتنی بر هوش مصنوعی در مقایسه با سایر انواع ارزش معاملات بسیار بالاتری دارند. در حالی که یک ETF سهام با مدیریت فعال، ترکیب دارایی های خود را کمتر از یک بار در سال تغییر می دهد، ETF های مبتنی بر هوش مصنوعی این کار را تقریباً ماهی یک بار انجام می دهند.
این گزارش می افزاید: الگوریتمهای معاملات خودکار حرکت بازارها را سرعت می دهد و امکان انجام معاملات بزرگ در دسته دارایی های عمده مانند معاملات سهام ایالات متحده را به طور موثرتری فراهم می کند. از سویی، این معاملات زمانی که قیمت های بازار در دوره های زمانی بسیار کوتاه به شدت دچار نوسان شده ـ مانند سقوط ناگهانی قیمت سهام ایالات متحده در ماه مه 2010 و بازگشت سریع به حالت اول ـ عامل افت برق آسای بازار بوده اند و این نگرانی وجود دارد که ممکن است بازارها را هنگام هیجانات شدید و نا اطمینانی، بی ثبات کنند.
برای مطالعه بیشتر، بر روی پیوند زیر کلیک کنید: