اختصاصی اطلس اقتصاد، متاسفانه در سال های اخیر عقب ماندگی در زیر ساخت ها سبب شد فولادسازان علاوه بر دغدغه ی تامین مواد اولیه و تولید در جهت توسعه ی پایدار با پتانسیل ها و ارزی آوری که در اقتصاد کشور ایفا می کنند به حوزه ی تامین انرژی و ایجاد زیر ساخت ها ورود پیدا کنند تا بلکه بتوانند کمبودهای این حوزه را مرتفع سازند زیرا رشد اقتصادی کشورها بستگی به تولید و مصرف این محصول و صنعت استراتژيک دارد و کشوری که فولاد ندارد اقتصاد ندارد.
در این میان شرکت فولاد کاوه کیش به عنوان چهارمین تولید کننده ی آهن اسفنجی در کشور در جهت رفع نیازهای خود و برطرف کردن چالش انرژی در کشور اقدام به برگزاری اولین کنفرانس ملی آهن سازی در روزهای ۲۱ و ۲۲ آذر ماه سال جاری در بندرعباس برای بهبود فرآیند تولید محصولات فولادی در کشور نموده است . اگر به این موضوع توجه شود که به دلیل جایگاه ویژه ای که صنعت در توسعه و پیشرفت کشور دارد باید همایش ها و کنفرانس های علمی بیشتری در سطح ملی و بین المللی در کشور برگزار شود لذا این اقدام فولاد کاوه جنوب کیش قابل ستایش و تقدیر است.
هدف اصلی از برگزاری این رویداد علمی جهت دهی به پروژهش ها و پیوند میان صنعت و دانشگاه است و انتقال تجارب از حوزه ی صنعت و عمل به دانشگاه و آوردن پژوهش های نو و جدید در حوزه ی صنعت است.
نشست های علمی و همایش ها در حوزه ی صنعت فولاد کشور در تثبیت جایگاه ایران در رتبه ی دهم جهان و ارتقا آن تا رتبه ی هفتم جهان تأثیر گذاری ژرفی دارد و نیز در رشد و پویایی این صنعت از حیث علمی تاثیرگذار است.
در این راستا نشست متالورژی و آهن سازی سبب ساز بهره وری بیشتر،افزایش کیفیت در تولید و کاهش و هدر رفت مصرف منابع و بهبود هزینه های تمام شده در تولید آهن اسفنجی خواهد شد . با توجه به اینکه ایران جز بزرگترین و بیشترین تولید کنندگان آهن اسفنجی در جهان است ، کمک به توسعه این توانمندی ، رسالتی ست بر دوش شرکت فولاد کاوه کیش که در حال انجام است.
همچنين این کنفرانس موجب ارتقا سطح جایگاه علمی و اساتید و دانشجویان این صنعت شده و مسبب تاثیرات مثبتی از قبیل ارتقا یا حفظ جایگاه شغلی اساتید و فعالان این صنعت می شود .
به گفته ی دکتر جواد حاتمی مدیر عامل فولاد کاوه جنوب کیش استقبال گسترده ای از اولین همایش آهن سازی به عمل آمده است و بالغ بر ۳۵ مقاله از برترین های این حوزه به دبیرخانه ارسال و برای ارائه در این کنفرانس آماده شده است زیرا این کنفرانس بستری برای ارائه ی جدیدترین ایده ها و به عمل رساندن فکرهای نو و جدید در تولید آهن می باشد.
” مرتفع ساختن کاهش کسری برق با مشارکت فولاد کاوه جنوب کیش”
ناترازی انرژی چند سالی ست در کشور شدت پیدا کرده و گریبانگیر صنایعی چون صنعت فولاد شده است . این معضل پیامدهایی همچون کاهش تولید و عرضه ی محصولات فولادی در بازارهای داخلی و خارجی را در پی داشته است.
از اولویت های مهم هر بنگاه اقتصادی و صنعتی رفع چالش ناترازی انرژی در کوتاه مدت و اطمینان از تولید مستمر و پایدار در بلند مدت است که مستلزم برنامه ریزی و سرمایهگذاری برای ایجاد زیرساخت ها در جهت تولید انرژی به منظور پوشش نیازهای آینده و توسعه پایدار می باشد.
از اقدامات مهم و استراتژیک فولاد کاوه جنوب کیش ، اهتمام به تامین پایدار انرژی و تامین یوتیلیتی مورد نیاز این بنگاه اقتصادی تولیدی در حوزه ی انرژی برق و گاز است که در این راستا چندین سند راهبردی تدوین و در حال عملیاتی شدن است . از این بین می توان به بهره برداری از پروژه ی بلوک دوم نیروگاه خرم آباد در جهت رفع ناترازی برق و تضمین تولید پایدار که توسط شرکت مپنا در حال ساخت و اجرا می باشد نام بُرد که در رفع چالش تاترازی برق نقش مهمی را ایفا خواهد کرد و در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
همچنین این شرکت در جهت توجه به محیط زیست و تولید پاک و استفاده از انرژي های تجدید پذیر اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است که از جمله آن می توان به تفاهم نامه ی احداث نیروگاه خورشیدی ۸۵ مگاواتی با مشارکت و سرمایه گذاری شرکت نیروگاهی ایران(سنا) اشاره داشت . این پروژه در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده و در حوزه ی عمل به مسؤلیت های اجتماعی و توجه به محروميت زدایی در کشور، نمایانگر سهم مهم و درخشان فولاد کاوه جنوب کیش است.
اجرای این پروژه نه تنها تامین برق و مسیر تولید را برای این بنگاه اقتصادی هموار می سازد بلکه در جهت توسعه پایدار گام کلیدی و مهمی محسوب می گردد.
همچنین در افق بلند مدت این شرکت احداث یک نیروگاه جدید به منظورتامین کسری برق و سرمایه گذاری در اقتصاد کشور در جهت کاهش مصرف انرژي و بهینه سازی مصرف و بهره وری بیشتر از طریق مشارکت در زیر ساخت ها با استفاده از منابع محدود در دستور کار قرار گرفته است که پس از طی مراحل دریافت مجوزهای زیست محیطی و تخصیص گاز در حال نهایی شدن می باشد. این پروژه در کوتاه مدت موجب تامین برق فولاد کاوه جنوب کیش شده و در بلند مدت عرضه ی برق مازاد به شبکه سراسری برق کشور را هدفگذاری کرده است .
فولاد کاوه جنوب کیش در حوزه ی تامین و مشارکت در زیر ساخت ها در جهت رفع محرومیت و آبادانی کشور نقش پر رنگی ایفا کرده است . در این راستا این شرکت در نظر دارد یک پُست برق در منطقه ویژه اقتصادی در قالب احداث یک نیروگاه در طی سه سال آینده به مرحله ی اجرا و بهره برداری برساند و وارد مدار کند. این اقدام قطعا در راستای رفع چالش انرژی این بنگاه اقتصادي صنعتی در جهت توسعه ی پایدار نقش مهم و موثری ایفا خواهد کرد.