به گزارش عصرسرعت، پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مپنا به دلیل نیاز شبکه برق کشور و توجه به حذف مصرف سوخت شامل احداث سه واحد بخار به همراه توسعه پست 400 کیلوولت و در راستای عقد قرارداد بیع متقابل بین شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و شرکت تولید برق توس مپنا، اجرایی شده است. افزودن بخش بخار به نیروگاههای گازی و تبدیل آنها به سیکل ترکیبی از طریق افزایش راندمان و صرفه جویی در مصرف سوخت دارای منافع متعدد در سطح ملی است
بر اساس این مدل قرارداد، وزارت نیرو مکلف است مقدار سوخت مایع (نفت گاز) صرفهجویی شده ناشی از اجرای طرحهای تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی یا معادل ارزی آن را حداکثر ظرف مدت دو سال تا سقف سرمایهگذاری انجام شده در اختیار سرمایهگذار قرار دهد.
بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مشتمل بر سه واحد توربین بخار، هر کدام به ظرفیت 160 مگاوات و در مجموع 480 مگاوات به همراه شش دستگاه بویلر بازیاب حرارت با سیستم خنک کن ACC و پست 400 کیلو ولت میشود که به صورت EPC به شرکت توسعه یک واگذار شده است. نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی در زمینی به مساحت 60 هکتار و در 25 کیلومتری جاده مشهد به قوچان واقع شده است.
گفتنی است در این پروژه شرکت گروه مپنا به همراه کارخانجات برای تامین تجهیزات اصلی و شرکت توسعه یک مپنا به عنوان پیمانکار اصلی نقش داشتهاند. کارفرما و سرمایهگذار در این پروژه شرکت تولید برق توس مپنا است.