به گزارش عصر سرعت، صادرات را اگر نتیجۀ تولیدِ با کیفیت، تولید با صرفۀ اقتصادی و تولید دارای قدرت رقابت منطقه ای و جهانی بدانیم آنگاه می توان گفت صادرات فی نفسه نشانگر سلامت چرخۀ اقتصاد در هر کشور است.
تولید کننده، به تولیدات خود عشق می ورزد و آن را نتیجۀ زحمات جسمی و فکری خود می داند و علاقه دارد تا دیگران نیز تولیدات او را ببینند و چه بهتر که این دیگران، از سایر کشورهای جهان نیز باشند. کسی که محصول خود را به سایر کشورها صادر می کند در درجۀ اول نگاه اقتصادی و بهره مندی مادی دارد و این بر هیچ کسی پوشیده نیست ولی نباید از حس رضایت و ارضاء درونی که روح و روان یک تولید کننده را در برمی گیرد غافل شد. چرا که انسان ها به دیده شدن نیاز دارند و یک تولید کننده می خواهد نتیجۀ عملکردش در سطح منطقه و جهان دیده شود.
اقتصاد ایران سالیان سال است که سایۀ سنگین اقتصاد دولتی را بر سر دارد و این یک واقعیت است هرچند واقعیت تلخی است ولی باید آن را بپذیریم چرا که گام اول اصلاح وقایع، پذیرش آن هاست. حال که با پدیده ای به نام اقتصاد دولتی مواجه هستیم باید دولت مردان با مشارکت بخش خصوصی و درک دغدغه های این بخش و توجه به قابلیت ها و توانمندی ها و البته چالش های بخش خصوصی، مسیر را برای توسعۀ صادرات فراهم کنند و یکی از لازمه های تسهیل مسیر برای بخش خصوصی، عدم صدور بخش نامه های یک جانبه نگر و دستوری است. بخش نامه هایی که قدرت تصمیم گیری و ریسک پذیری صاحبان سرمایه و تولید کنندگان را کاهش و آنان را در خوف و رجا قرار می دهد.
بازار نقش خود را به خوبی می داند و نسخۀ بارها امتحان دادۀ عرضه و تقاضا بهترین نسخه برای پویایی و ایجاد رقابت و افزایش کیفیت و کاهش قیمت در هر محصول است و بخشنامه های دستوری جز چالش برای کار آفرین، تولید کننده و صادرکننده دستاورد دیگری ندارد و گفتگوی منتج به همدلی و درک متقابل بین صادرکنندگان و مدیرانِ تصمیم گیر دولتی می تواند نسخۀ شفا بخشی برای حل معضلات بخش خصوصی در عرصه صادرات باشد.
اینجانب روز ۲۹ مهر ماه، روز ملی صادرات را به همه همکاران فعال خود در عرصه صادرات و تلاشگران گمرک به خصوص گمرک استان یزد که همکاری تسهیلگرانه و صمیمانه ای با شرکت فولاد آلیاژی ایران در صادرات محصولات و واردات ماشین آلات دارند تبریک می گویم و توفیقات روزافزون ایشان را از درگاه خداوند سبحان مسئلت دارم.
حمد کمال زاده
مدیرعامل