به گزارش عصرسرعت از پایگاه اطلاع رسانی تاپیکو، در اواخر مرداد ماه ۱۴۰۳، دکتر بابک افقهی، مدیرعامل و عضو هیات مدیره، دکتر حمیدرضا خلیلی رئیس هیات مدیره، علی سیفیان، اکبر محققی و محمد ابوالقاسمی اعضای هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) در ادامه بازدیدهای استانی از زیرمجموعهها، این بار در گرمترین روزهای سال از مجتمعهای پتروشیمی فنآوران و پتروشیمی غدیر و گروه پتروشیمی مارون و پروژههای در دست اجرا در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر بازدید کردند و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت عملکرد و روند تولیدات و پیشرفت پروژه های این شرکتها قرار گرفتند.
در اولین ساعات روز نخست این سفر استانی و در جلسه ای ویژه با حضور اعضای هیات مدیره در پتروشیمی فنآوران که به صورت صریح، صمیمانه و شفاف به مدت نزدیک به ۷ ساعت به طول انجامید، آخرین وضعیت عملکرد تولید، درآمد عملیاتی و سود خالص، پروژههای توسعهای و پروندههای مهم مولدسازی و دیگر موارد جاری و عملکرد ۴ ماهه این شرکت و شرکتهای زیرمجموعه از جمله شرکت پتروشیمی فارابی و پتروالفین مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار گرفت.
مدیرعامل تاپیکو در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل(ره) و تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری اربعین حسینی، با بیان اینکه پروژههای در دست اجرای پتروشیمی فنآوران «شفن» بسیار راهبردی است، تاکید کرد: شرکتها باید با بازطراحی طرحهای توسعه، به سوی زنجیره ارزش و صنایع تکمیلی متانول حرکت کنند.
دکتر بابک افقهی با یادآوری اینکه تغییر در ترکیب سهامداران باید با رویکرد کمک به چابکسازی پروژهها باشد، گفت: مجموعه شرکتهای تابعه هلدینگ تاپیکو امانتی از جانب جامعه شریف بیمهشدگان و بازنشستگان تأمین اجتماعی است و میبایست امانتدار نمونهای باشیم به طوری که باید پرتفوی ارزشمند «شفن» به سوی تکمیل زنجیره ارزش و خلق ثروت هدایت شود.
وی با اشاره به اینکه جایگاه پتروشیمی فنآوران با در اختیار داشتن منابع و زیر مجموعههای متعددی چون پتروشیمی فارابی و پتروالفین، به مثابه یک هلدینگ است، اظهارداشت: در ابر پروژه پتروالفین باید پایین دست متانول راه اندازی شود.
دکتر بابک افقهی ضمن تشکر از فعالیتهای مثبت صورت گرفته در ماههای آغازین سال 1403 و توجه بیشتر به استمرار مسیر و کسب موفقیتها، دستورات و راهکارهای برون رفت لازم برای رفع برخی موضوعات و مشکلات مطرح شده این شرکتها بهویژه در پروژههای مهمی چون پتروالفین را صادر و تصمیمات آتی را منوط به تهیه گزارشات تحلیلی و بررسیهای جامع و دقیق کارشناسی کرد و در پایان با امضای لوح تقدیر از قهرمانان ورزشی پتروشیمی فنآوران تجلیل نمود.
در این جلسه دکتر حمیدرضا خلیلی، رئیس هیات مدیره هلدینگ تاپیکو با بیان اینکه پتروشیمی فنآوران پتانسیل بالایی برای تکمیل زنجیره ارزش دارد، گفت: همه شرایط در این شرکت برای توسعه پایین دست و زنجیره ارزش مهیا است و میتواند پایلوت توسعه زنجیره ارزش در کشور باشد.
همچنین در این جلسه حسین رفیقدوست مدیرعامل پتروشیمی فنآوران به همراه اعضای هیات مدیره و مدیران ارشد شرکت پتروشیمی فارابی و شرکت پتروالفین، گزارشی از اقدامات و عملکرد ۴ ماهه نخست سال 1403 و دستاوردهای کلیدی این شرکتها و موضوعات جاری ارائه کردند.
در ادامه سفر استانی به منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد، مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تأمین(تاپیکو) در جلسهای عملکرد 4 ماهه اول سال 1403 پتروشیمی غدیر را بررسی و سپس از مجتمع پتروشیمی غدیر و پروژههای در دست اجرا و بهره برداری جدید از جمله پروژه حفاظت الکترونیک (CCTV) بازدید کردند.
دکتر بابک افقهی، توجه به افزایش بهره وری و حرکت در مسیر یک شرکت صنعتی موفق را با اهمیت دانست و تصریح کرد: لزوم بهکارگیری منابع انسانی متخصص و توجه به جانشین پروری به عنوان بازوی توانمند شرکت و البته افزایش توان تولیدی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر به همراه تسریع و تأمین منابع مالی پروژهها و توجه به مصارف باید بهصورت جدی پیگیری شود.
در این بازدید مهندس خسروی، سرپرست پتروشیمی غدیر با ارائه گزارش عملکردی از فعالیتهای اخیر، اظهار داشت: تولید این شرکت علی رغم اورهال غیر برنامه ریزی شده در خرداد ماه با جدیت همه همکاران در جریان است و دغدغههای جدی به منظور دستیابی به خوراک پایدار و مطمئن و هموارسازی موانع صادراتی و ورود به حوزه کنترل قیمت تمام شده و افزایش بهره وری و محیط زیست برابر تاکیدات هلدینگ تاپیکو جزو اولویتهای نخست پتروشیمی قرار دارد.
در ادامه مدیرعامل هلدینگ تاپیکو به همراه هیات همراه از پروژه حفاظت الکترونیک (CCTV) پتروشیمی غدیر که یکی از مجهزترین مراکز مانیتورینگ پایش تصاویر در بین شرکتهای منطقه ویژه اقتصادی است، بازدید کردند. این پروژه با صرف 44 هزار نفر ساعت و کابل کشی بیش از 22 کیلومتر با بهرهگیری از توانمندیهای شرکتهای بومی و متخصص و رعایت بالاترین استانداردهای کیفی و ایمنی به منظور ارتقای سطح امنیت و نظارت الکترونیکی و پایش مستمر در حوزههای صنعتی و غیر صنعتی اجرا شده است.
در دومین روز از سفر استانی به منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، مدیرعامل تاپیکو و هیات همراه با بازدید از بخشهای عملیاتی گروه پتروشیمی مارون به عنوان یکی از شرکتهای سهامداری، در جلسهای به بررسی و رصد آخرین اقدامات، موارد جاری و عملکرد 4 ماهه این شرکت پرداختند.
در این جلسه دکتر افقهی با اشاره به اینکه در این بازدید شاهد موفقیتهای قابل توجهی بودیم، اظهارداشت: مشاهده کردیم که پتروشیمی مارون با گروهی از انسانهای شریف، زحمتکش و توانمند در روزهای سخت سال 1402 بر مشکلاتش فایق آمده و امروز به نقطهای رسیده است که آمارهای 4 ماهه سال 1403 حکایت از رشد قابل توجه در شاخصهای فروش و تولید را دارد.
مدیرعامل تاپیکو با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی بهعنوان صنعت پیشرو نقش قابل توجهی در اعتلای کشور به خصوص در زمان تحریمهای ظالمانه و متغیرهای کلان و میزان اشتغال و درآمد دارد.
در این جلسه مهندس امین امرائی از رشد 77 درصدی میزان فروش و افزایش 150 درصدی مبلغ فروش این شرکت در 4 ماهه اول سال 1403 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته پس از 6 سال تعمیرات با توکل به خدا و اعتماد به همکاران شروع و با اتکا به دانش و همت داخلی توانستیم مشکلات سال 1402 را پشت سر بگذاریم.
گفتنی است، شرکت پتروشیمی فنآوران از شرکتهای زیر مجموعه هلدینگ تاپیکو، تنها تامین کننده اسید استیک مورد تقاضای بازار داخلی و سومین طرح متانول کشور به شمار میرود که چشمانداز خود در افق 1405 را متعالی و پیشرو در تولید متانول، اسید استیک و صنایع پایین دست با سودآوری پایدار ترسیم کرده است. فعالیت این شركت در زمینه ساخت، راهاندازی و بهرهبرداری واحدهای متانول، اسید استیك و منواكسید كربن به منظور صادرات، استفاده در صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی است.
شرکت پتروشیمی غدیر از شرکتهای تابعه هلدینگ تاپیکو که در سایت ۳ منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در حال فعالیت است،با ظرفیت تولید سالانه ۱۵۰ هزار تن VCM(وینیل کلراید مونومر) و ظرفیت تولید سالانه ۱۲۰ هزار تن محصول PVC با گریدهای مختلف و درجه کیفی بالا حدود ۱۶ درصد از کل تولیدات داخل کشور را به خود اختصاص داده و با توجه به تولید بیش از ظرفیت اسمی، در حال حاضر سهم عملیاتی این شرکت در بازار به ۲۰ درصد رسیده است.
گروه پتروشیمی مارون که هلدینگ تاپیکو به عنوان یکی از سهامداران عمده این گروه بهشمار میرود، با توانایی تولید سالانه یک میلیون و 100 هزار تن اتیلن، 200 هزار تن پروپیلن، 300 هزار تن پلی اتیلن سنگین، 300 هزار تن پلی پروپیلن و بیش از 443 هزار تن انواع گلایکول یکی از شرکتهای پتروشیمی بزرگ مقیاس است. این شرکت 13 درصد سهم تولید متانول در کشور، 27 درصد سهم تولید پلی پروپیلن در کشور، 11 درصد سهم تولید پلی اتیلن در کشور، 28 درصد سهم تولید مونواتیلن گلایکول، 15 درصد سهم تولید پروپیلن در کشور و 13 درصد سهم تولید اتیلن در کشور را به خود اختصاص داده است.