به گزارش عصرسرعت از روابط عمومی، محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه:
سازمان جهانی اقتصاد در گزارش خود از ریسکهای محتمل سال ۲۰۲۴، ناامنی سایبری را به عنوان چهارمین ریسک محتمل عنوان و در رتبه بندی خود بیان کرده است؛ اهمیت این گزاره زمانی برای ما جالب توجه است که در ردههای بعدی این ریسکها از رتبههای پنجم به ترتیب درگیریهای مسلحانه، تورم، مهاجرت، رکود اقتصادی، آلودگیهای زیست محیطی قرار دارد و باید توجه داشت این رتبه بندی چه جایگاه ویژهای را برای ناامنی سایبری در نظر گرفته است. در حقیقت بررسیها نشان میدهد که طی ۱۰ سال آینده نیز این ریسک جز ۱۰ ریسک اول دنیا است و تنها ممکن است رتبهبندی جایگاه امنیت سایبری میان ۱۰ ریسک بالا و یا پایینتر برود.
در بخش بعدی این گزارش ریسک و مخاطرات به دسته بندیهای اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و تکنولوژیک تقسیم شده که در همه این دستهبندیها نیز به ناامنی سایبری اشاره شده است. به بیان دیگر عدم توجه به امنیت سایبری امروز متوجه همه شئون و سطوح مخاطرات میشود.
ما در فولادمبارکه به عنوان بزرگترین مجتمع صنعتی کشور این موضوع را حس و لمس کردیم و به همین دلیل امروز در این همایش حضور یافتهایم، فولادمبارکه در بالادست خود حدود ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت و مجموعه صنعتی و در پایین دست خود بیش از یک هزار کارخانه، مصرف کننده محصولاتش هستند و به تعبیری بیش از سه هزار و ۵۰۰ شرکت و مجموعه صنعتی یا تأمین کننده و یا مصرف کننده محصولات فولاد مبارکه هستند و ما در اوج حمله سایبری ۲ ساله گذشته دیدیم که تنها انتشار خبر حمله سایبری میتوانست چه تلاطماتی در بازار نه تنها در بازار محصولات فولادی بلکه در زنجیره، از کنسروسازی تا خودروسازی و لوازم خانگی در حوزه قیمتها و تأمین و تدارک داشته باشد و منجر به شوکهای قیمتی شود.
وقتی حمله سایبری به فولاد مبارکه و چند صنعت فولادی همزمان انجام شد دشمن از کلمه و تعبیر تعطیلی صنعت فولاد استفاده کرد چرا که آنها به خوبی میدانند که صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر چه جایگاهی دارد، آنها به خوبی میدانند در مجموعهای مانند فولادمبارکه ۳۰ هزار نیرو به صورت مستقیم و ۴۰۰ هزار نیرو به صورت غیرمستقیم برای این صنعت و یا با این صنعت در بخشهای مختلف از کارگاه کوچک گرفته تا صنایع خودروسازی، لوازم خانگی و دیگر مصرف کنندگان محصولات ما تحت تأثیر قرار میگرفت.