به گزارش اختصاصی عصرسرعت، شرکت فولاد مبارکه اصفهان در زمره بزرگترین و اصلی ترین تولید کنندگان محصولات فولادی به ویژه ورق در کشور به شمار می آید و با تولید با کیفیت ترین محصولات مطابق استانداردهای جهانی ، در این حوزه پیشگام و پیشتاز است .
فولاد مبارکه با تامین و تولید بخش عمده ی نیاز ورق کشور که از پر مصرف ترین مقاطع فولادی هستند، نقش مهمی در توسعه ی صنعت ، اقتصاد و آبادانی کشور ایفا می کند.
در شرایطی که این روزها نوسانات شدید ارز ، عرضه ی نظام مند محصولات فولادی در بورس کالای کشور را دچار مشکل کرده است ، از طرف دیگربه دلیل نبود برنامه ریزی دقیق و عدم جلوگیری از فروش محصولات فولادی به خصوص ورق در بازار آزاد از سوی نهادهای مربوطه شاهد التهاب در بازار ورق سرد و گرم در کشور هستیم.
در گفتگویی با مهندس “رضا حیدری معاون فروش و بازاریابی” شرکت فولاد مبارکه اصفهان ، به موضوعِ تنظیم بازار و نحوه ارائه این محصول استراتژیک یعنی ورق های سرد و گرم توسط این شرکت در بورس کالای کشور پرداختیم که در ادامه می آيد:
۱.نوسانات نرخ ارز چه تاثیری در عرضه ی نظام مند محصولات فولادی در بورس دارد..؟
فولادمبارکه جهت شفافیت هرچه بیشتر فروش محصولات خود در سال ۱۴۰۲ ، مجموعاً ۱۵۵ عرضه در بورس کالا داشته است و مصرف کنندگان این محصولات طبق ضوابط وزارت صمت و بورس کالا امکان خرید داشته اند.
موضوعی که می بایست به آن توجه داشت آن است که نوسانات ارز تغییری در روند عرضه های فولادمبارکه در بورس کالا نداشته و ندارد.
در بازار غیررسمی ورق اتفاقاتی رخ می دهد که ضرورت نظارت هرچه بیشتر بر محل مصرف کالای خرید شده در بورس کالا را مضاعف می کند،گزارش ها حاکی از فروش ورق با قیمت های به مراتب بالاتر از قیمت کشف شده در بورس کالاست.
خریداران ورق در بورس کالا مدعی مصرف این ورق و تبدیل آن به محصولات تکمیلی هستند، ضرورت دارد تعیین کنندگان سهمیه خرید ورق در بورس کالا توجه و نظارت بیشتری بر موضوع داشته باشند.
۲.در راستای تنظیم بازار در عرضه ی ورق های سرد و گرم با توجه به کمبود تولیدی که در این محصول در کشور وجود دارد فولاد مبارکه چه تدابیری لحاظ کرده است..؟
در حال حاضر کسری ورق گرم برای مصرف در پروژه های انتقال آب وجود دارد و فولاد مبارکه سعی بر آن دارد که با توجه به تنش های آبی موجود در کشور این نیاز را برطرف کند. در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۶۵۰ هزارتن ورق گرم به این پروژه ها اختصاص یافت.
فولادمبارکه آمادگی دارد با واردات ورق گرم برای این پروژه ها ، سهم تخصیصی به سایر مصارف را افزایش دهد.
در سال گذشته حجم واردات انواع مقاطع عریض به کشور افزایش چشمگیر یافت اما متاسفانه عدم برنامه ریزی دقیق برای تعیین محل مصرف این ورق ها باعث شد علیرغم صرف منابع ارزی کشور، کمکی به کنترل بازار ورق نشود.
امید است وزارت صمت و بانک مرکزی با حمایت از پیشنهاد واردات ورق گرم برای پروژه های انتقال آب توسط فولادمبارکه به مدیریت بازار کمک کنند.
متاسفانه در سال گذشته واردات چشمگیر واردات ورق سرد و گالوانیزه و رنگی هم منابع ارزی را از کشور خارج کرد و به تولید صنایع تولیدی پایین دست داخلی خسارت هایی وارد کرد.
۳.شفاف سازی واردات و مشخص کردن میزان مصرف واقعی هر یک از محصولات فولادی چه کمکی به تنظیم بازار و بورس کالای کشور می کند؟
اختلاف چشمگیر نرخ ارز نیمایی و بازار تشدید کننده واردات است، پس ضرورت دارد در وزارت صمت و بانک مرکزی دقت بیشتری بر موضوع واردات صورت بگیرد، عدم دقت در این موضوع باعث کمک به صنعت فولاد چین و آسیب به کارخانجات تولید ورق سرد و گالوانیزه و رنگی در کشور خودمان است.
نیاز واقعی محصولات فولادی در کشور مشهود است لذا واردات محصولاتی که در کشور ظرفیت تولید دارد و طبق گزارش ها بعضا کالاهای وارداتی کیفیت لازم را هم ندارند ظلمی بزرگ است، باید ارز کشور به صورت هدفمند صرف تامین ورق گرم مورد نیاز پروژه های انتقال اب کشور شود.