رئیس سازمان حفاظت محیطزیست از انتقال آب از خلیجفارس و دریایعمان به سهاستان خبر داد و گفت: کشور به لحاظ آبی در شرایطی است که باید انتقال آب صورت گیرد.
علی سلاجقه در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا انتقال آب خلیجفارس مورد تایید سازمان محیط زیست است یا نه، گفت: مسالهای که همیشه مورد انتقاد ما بود، «انتقال آب» درون حوضه کشوری بود که دولت سیزدهم هم پای این مساله ایستاده است؛ اما مساله مهم انتقال آب از منابع اقیانوسی و دریایی است و کشور ما در شرایطی قرار دارد که این کار باید انجام شود.
وی ضمن بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیجفارس بهصورت مطلوب از این منابع استفاده میکنند، اظهار کرد: متاسفانه پسماندهایی وارد آب میشود و هم خلیجفارس و هم دریایعمان را دچار مشکل میکند. ما بحث انتقال آب از خلیجفارس و دریایعمان به داخل کشور بهخصوص به سیستانوبلوچستان، خراسان رضوی و تا حدودی خراسان جنوبی را داریم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با تاکید بر اینکه انتقال آب، بیشتر از دریایعمان انجام خواهد شد، گفت: کیفیت آب عمان نسبت به خلیجفارس تقریبا شرایط مناسبتری دارد و هزینهها کاهش مییابد البته از جنبههای شاخصهای محیطزیستی نیز موضوع را بررسی میکنیم تا برای بومزیست اتفاقی نیفتد.
وی افزود: در حال حاضر همت بلندی در مجموعه صنایع پتروپالایشی شکل گرفته و بازسازی و نوسازی بخشهای مختلف این صنایع برای کاهش آلایندگیهای محیطزیستی آغاز شده است. همچنین کارهای خوبی در راستای بازچرخانی پسابها انجام شده است تا از آب به نحو مطلوبی استفاده شود و فشار بر آبهای سطحی و زیرزمینی کم شود.
سلاجقه در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضوع واگذاری ۵هزار معدن متروکه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با وزیر صمت مکاتباتی انجام دادهایم و با معادنی که در مناطق حفاظتشده هستند کاملا طبق قانون برخورد میکنیم و معادنی را نیز که خارج از مناطق حفاظتشده هستند و آلایندگی تولید میکنند پیگیری میکنیم. البته هم در تولید ملی و هم در ارتقای شاخصهای زیستمحیطی از کمکی دریغ نمیکنیم و اغماضی هم در برخورد با نواقص نداریم.
وی اضافه کرد: قرار شده بهصورت دقیق اسامی ۵هزار معدنی که قرار است واگذار شوند به سازمان محیط زیست اعلام شود تا تمهیدات لازم در زمینه حفظ محیطزیست صورت گیرد.