به گزارش اختصاصی عصرسرعت، مجتمع پتروشیمیشازند یکی از طرحی استراتژیک و زیر بنایی کشور محسوب میشود که در راستای سیاست راهبردی و اصولی توسعه صنعت پتروشیمی، با اهداف مهمیاز قبیل تأمین نیاز صنایع داخلی کشور به محصولات پایه پلیمری و شیمیایی، تربیت نیروهای کارآمد انسانی برای توسعه آینده این صنعت و انتقال دانش فنی، فعالیت میکند.
در حال حاضر این شرکت ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و 800 هزار تن محصولات میانی و نهایی از انواع پلیمری و شیمیایی و جانبی را دارد که در سال 1402 موفق به تولید یک میلیون و 170 هزار تن انواع محصولات قابل فروش شد. در سال 1401 جمع کل تولیدات به یک میلیون و 134 هزار تن رسید.
در واقع، با وجود تشدید محدودیت و افزایش میزان و شدت قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان، روند تولید دو سال اخیر از ثبات مطلوبی برخوردار بوده است.
این شرکت با داشتن 17 واحد تولیدی فعال، ترکیبی کم نظیر از محصولات شیمیایی و پلیمری را در سبد محصولات خود عرضه میکند و با توجه به انحصار تولید بعضی محصولات از قبیل اکسید اتیلن، وینیل استات، دو اتیل هگزاندول، نرمال بوتانول، ایزو بوتانول و اتانول آمین نقش این مجتمع در تامین نیازهای راهبردی صنایع مختلف کشور قابل توجه است و به نوعی بازار این محصولات را به دست خود گرفته و یکه تازی میکند.
شرکت پتروشیمیشازند با توجه به داشتن محصولات متنوع و منحصر به فرد در مقایسه با سایر رقبا توانسته با افزایش تولید و فروش، 15 درصد فروش داخل را به خود اختصاص دهد و 27 درصد تولیدات کشور در این شرکت صورت گیرد.
به جهت گسترش سبد محصولات و افزایش کیفیت و همچنین نفوذ بیشتر در بازارهای داخلی و خارجی، شناسایی و به کارگیری تکنولوژیی نوین و تلاش برای دستیابی به دانش فنی تولید محصولات جدید بر اساس نیاز بازار را در دستور کار خود دارد.
این موارد در کنار شناسایی، بهینه سازی و رفع مشکلات فرایندی، گلوگاه و عوامل مؤثر بر کاهش بازدهی و استمرار تولید با هدف افزایش سودآوری شرکت، سبب شده که میزان تولیدات در دورهی اخیر با وجود مشکلات و مصائب فراوان افت چندانی نکند. این اقدامات از انباشت ایر متعارف محصولات جلوگیری کرده و با تحویل به موقع محصولات به مشتریان، رضایت حداکثری حاصل شده است.
پتروشیمیشازند با بهینه سازی فرمولاسیونی موجود جهت توسعه سبد محصولات بنزینی، محصولات جدید به بازارهای منطقه وارد میکند. در کنار آن، بررسی و مطالعه جهت تولید گریدهای جدید دارویی را نیز دنبال میکند و قصد دارد با اجرای طرح احداث یک واحد مینی ریفاینری با خاوراک میعانات گازی خوراک مورد نیاز خود را تامین کند.
این شرکت پتروشیمیجهت جلوگیری از کاهش تولیدات، برمنامه تامین به موقع خوراک نفتا را به طور مستمر دنبال میکند و با خرید و حمل آن از طریق خطوط لوله موجود با کمترین قیمت ممکن، به دنبال کاهش هزینه و افزایش حاشیه سود خود رفته است.
در واقع، شرکت با مجموع اقدامات گفته شده به دنبال کنترل هزینه و کاهش بهای تمام شده است تا حاشیه سود خود را بهبود بخشد و رشد درآمدها در سودآوری نیز خود را نشان دهد؛ موضوعی که در صورتی مالی دورهای مشاهده شد و انتظار میرود در سال 1402 شاهد افزایش سودآوری نسبت به سال قبل باشیم.
در نتیجه عملکرد خوب و رو به جلوی شرکت، در سالی که گذشت شاهد شکسته شدن رکورد درآمدزایی از محل فروش محصولات از ابتدای تأسیس بودیم. در سال 1402 شرکت پتروشیمیشازند با فروش 663 هزار تن انواع محصولات در بازار داخل و 263 هزار تن در بازارهای صادراتی، توانست بالغ بر 299 هزار میلیارد ريال درآمد فروش کسب کند که رقمیچشمگیر به شمار میرود.
لازم به ذکر است که میزان فروش داخلی و خارجی در سال 1401 به ترتیب 595 هزار تن و 307 هزار تن بود و در مجموع، مقدار فروش شرکت در این سال نسبت به سال قبل از آن افزایش 2 درصدی را نشان میدهد.
در این میان، بهبود نرخی فروش سبب شده تا درآمدهای عملیاتی شرکت افزایش جالب توجه 28 درصدی را تجربه کند.
یکی از اتفاقات مهمیکه چندی پیش پیرامون این شرکت رخ داد انتقال سهام و تغییر سهامداری بود و بر اساس آن، شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی 51.32 درصد از سهام شرکت پتروشیمیشازند را روی میز فروش گذاشت و شرکت پالایش نفت تهران خود را به عنوان خریدار این بلوک معرفی کرد. این انتقال از این جهت حائز اهمیت است که سهامدار جدید، شرکتی از جنس صنعت است و اشراف کاملتری بر فرایندها و ساختارهای این صنعت دارد و میتواند در پیشبرد پروژه و اهداف و تحقق چشم اندازها کمک شایانی به شرکت پتروشیمیشازند کند.
ارزش بازار پتروشیمیشازند که با نماد شاراک در بازار سرمایه و بورس حضور دارد در حدود 252 هزار میلیارد ريال است و به سبب تقسیم سود مناسب در مجامع سالیانه، همواره مورد توجه سهامداران قرار داشته است.
شرکت پتروشیمیشازند مصمم است با به کار گیری کلیه ظرفیتی ممکن اعم از منابع انسانی، منابع مالی و ظرفیتی تولیدی و… ضمن استفاده از توان داخلی با اجرای طرح و پروژهی متنوع و تکمیل زنجیره محصولات تولیدی، اقدام به استفاده بهینه از منابع موجود و خلق ارزش آفرینی برای سهامداران نماید.