در شرایطی که نشانه های ضدونقیض از سوی مقامات فدرال رزرو آمریکا در مورد روند افزایش نرخ بهره همچنان ارزش دلار را پایین نگه داشته، قیمت طلا نزدیک به اوج سه ماهه خود باقی مانده است. از طرف دیگر افزایش موارد ابتلا به کرونا در چین به عنوان یکی از بزرگ ترین واردکنندگان فلزات صنعتی و احتمال کاهش تقاضا، قیمت مس را پایین آورده است.
قیمت طلا امروز نزدیک به بالاترین سطح سه ماهه خود در نوسان بود زیرا اظهارات یکی از مقامات ارشد بانک مرکزی آمریکا این امیدواری را ایجاد کرد که فدرال رزرو رویکرد تهاجمی کمتری در مورد افزایش نرخ ها اتخاذ کند، در حالی که دلار قوی تر رشد را کنترل می کند.
معامله گران در اوایل این هفته، نشست گروه 20 را که در بالی برگزار می شود، زیر نظر خواهند داشت. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جین پینگ، نخست وزیر چین، در این کنگره با یکدیگر دیدار کردند.
برخی مقامات بانک مرکزی آمریکا در این هفته اعلام کردند این بانک روند افزایش نرخ بهره خود را در ماه های آینده آرام تر خواهد کرد اما این فرایند متوقف نخواهد شد، چون مهار تورم بالا نیازمند سیاست های سخت گیرانه تری است.
کاهش میزان افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا می تواند در کوتاه مدت به نفع طلا و سایر فلزات گرانبها باشد. اما افزایش یکنواخت نرخ بهره تقاضا برای طلا را در بلندمدت پایین آورده و به ضرر آن خواهد بود.
قیمت هر اونس طلا امروز با 17 دلار افزابش در لحظه تنظیم این گزارش به 1771 دلار رسید.
بازارها پیش بینی می کنند به احتمال 80 درصد نرخ بهره فدرال رزرو در ماه دسامبر 50 واحد افزایش پیدا می کند، اما این رقم هم نرخ بهره در آمریکا را به بالاترین رقم از بحران مالی 2008 می رساند.
افزایش نرخ بهره در سال جاری میلادی به شدت بر بازار فلزات تاثیر گذاشته است، چون هزینه نگهداری فلزات گرانبها را افزایش داده و تقاضا برای آنها را پایین می آورد.
قیمت نقره امروز با 0.03 درصد افزایش به 22 دلار و 12 سنت رسید و پلاتین با 0.28 درصد کاهش 1019 دلار و 61 سنت معامله می شود.
در حالی که طلا به عنوان پوششی در برابر تورم در نظر گرفته می شود، افزایش نرخ های بهره به دلیل اینکه این فلز هیچ بهره ای نمی پردازد، جذابیت شمش را کاهش می دهد. معامله گران اکنون احتمال ۸۹ درصد افزایش ۵۰ واحدی در نشست دسامبر بانک مرکزی ایالات متحده را می بینند که تنها ۱۱ درصد احتمال افزایش ۷۵ واحدی را دارد.