به گزارش عصرسرعت، علی اکبر اکبری، معاون توسعه و تکنولوژی فولاد سنگان درخصوص آخرین اقدامات انجام شده در شرکت فولاد سنگان بیان کرد: اقدامات زیادی برای توسعه فولاد سنگان انجام شد.
وی ادامه داد: مهمترین آن، در راستای تولید مواد اولیه برای فولادسازی بود. از آنجایی که وظیفه تامین کنسانتره و گندله برای شرکت فولاد مبارکه بر عهده ماست، به عنوان بخشی از هلدینگ فولاد مبارکه جهت افزایش تولید خود و شرکت فولاد مبارکه دو طرح افزایش ظرفیت کنسانتره سازی و گندله سازی را تعریف کردیم. به این وسیله بتوانیم ظرفیت تولید را هم در کنسانتره و هم در گندله از ۵ میلیون تن به ۷ میلیون تن برسانیم.
اکبری در این باره خاطرنشان کرد: برای گندله سازی با شرکت تورکس وارد مذاکره شدیم. هدف ما بهینه سازی خط فعلی و تکمیل خطوط است تا بتوانیم ظرفیت گندله سازی را به ۷.۵ میلیون تن برسانیم. باتوجه به اینکه ذخایر مگنتیتی در بخش کنسانتره سازی کشور در حال کاهش است و نیز برای اینکه بتوانیم از ذخایر غیر مگنتیت استفاده کنیم، پلنی را تعریف کردیم تا ۲.۵میلیون تن کنسانتره هماتیتی بتوانیم تولید کنیم. مناقصه آن برگزار شد و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده و دو هفته گذشته با شرکت فکور صنعت قراردادی منعقد شده است. امیدواریم ظرف ۳۰ ماه بتوانیم این پلنت را راه اندازی کنیم.
معاون توسعه و تکنولوژی فولاد سنگان تصریح کرد: همچنین، پلنت ۳۰۰هزار تنی که البته به صورت آزمایشی در ایران و حتی خاورمیانه است را برای کانی های کم عیارتر یعنی پایین تر از رده هماتیت برنامه ریزی کردیم و امروز در مرکز همایش های فناوری کشور تفاهمنامه آن امضا شد.
وی افزود: امیدواریم با توجه به ذخایری که در استان خراسان وجود دارد، بتوانیم آهن ها را جدا کنیم تا دوباره افزایش ظرفیت تولید خود و فولاد مبارکه را با یک تکنولوژی جدید را انجام دهیم.
اکبری با اشاره به نیروگاه بادی گفت: باتوجه به اینکه فولادسازان و صنایع کشور در فصل زمستان مشکل گاز و در تابستان مشکل برق دارند و از طرفی تولید فولادی ها را تحت تاثیر گذاشته است. همچنین شاید تحمیل بار مصرفی به شبکه کشور درست نباشد. به همین دلیل سعی کردیم در چشم انداز بلندمدت تولید برق گنجاندیم. حال می توانیم به شبکه دولت برق را به صورت تهاتر بدهیم یا در شرکت به صورت خودنگهدار استفاده کنیم. برخلاف همکاران ما در این صنعت که به ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی و گازی رفتند که آنجا نیز با گاز سروکار دارند، در فولاد سنگان و گروه مبارکه تصمیم گرفتیم که روی انرژی های تجدیدپذیر کار کنیم.
وی ادامه داد: منطقه سنگان و خواف پتانسیل خوب بادی دارد و سرعت باد در بعضی از مواقع سال به ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برسد. به همین دلیل یک پلنت ۲۰۰مگاواتی تولید برق با نیروگاه بادی را مدنظر قرار دادیم که قرار است در ۴ فاز ۵۰مگاواتی انجام شود.
معاون توسعه و تکنولوژی فولاد سنگان تصریح کرد: امیدواریم تا پایان شهریور سال آینده بتوانیم ۵۰ مگاوات ابتدایی را راه اندازی کنیم و پس از آن هر ۶ ماه بتوانیم ۵۰ مگاوات دیگر را به بهره برداری برسانیم. باتوجه به اینکه نیروگاه تجدیدپذیر است، این اقدام، گام مهمی در تولید برق ایران خواهد بود. زیرا تاکنون بیش از ۳۵۰مگاوات برق بادی نداشتیم بنابراین ۲۰۰مگاوات بسیار تاثیرگذار است.