به گزارش عصر سرعت، عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری ، برنامهها و عملکرد وزارت صمت در دولت سیزدهم را تشریح کرد. بخشهایی از این گفتگو را بخوانید:
مهمترین برنامهریزیهای وزارت صمت در حوزه معدن و مهمترین سوال روند پیشرفت انتقال آب دریای عمان و خلیج فارس به شرق در چه مرحلهای است؟
به نظرم این سوال را خوب پرسیدید. یعنی سوالی که مردم منتظرند بدانند رهبری منتظر است بداند، معدن یکی از شاید مهمترین کارهای وزارت صمت هست، که باید روی آن خیلی بیشتر از اینها تمرکز بکنیم البته یادتان باشد کار در حوزه معدن کار زمان بری است نمیشود انتظار داشت که ما مثلا در ظرف چند ماه یک رویاهایی را برآورده بکنیم نه، باید یک مقدار صبور باشیم، من چند تا خبر میدهم.
اولین خبر اینکه دومین مزایده بزرگ معدنی که برگزار شد، میدانید ۶ هزار محدوده را ما به مزایده گذاشتیم که فقط ۷۰۰ معدن واگذار شد. با توجه به اینکه دومین مزایده بود عملا شرایط به نحوی الان آماده هست برای ترک تشریفات و واگذاری این معادن از طریق مذاکره با کسانی که متقاضی هستند؛ این نوید هست برای کسانی که متقاضی معادنی هستند که قبلا دو بار به مزایده رفته است. میتوانند بیایند و الان با مذاکره، با توجه به اینکه اختیارات وسیعی را ما به استانها واگذار کردیم و به سرعت بنا داریم که انشاالله این مزایدهها را برگزار بکنیم، این به نظرم خبر خیلی خوبی برای آنهایی هست که علاقه مند هستند و میتوانند سرمایه گذاری کنند.
من میخواهم دعوت کنم از تعاونیها که دسترسی به سرمایههای خرد مردم دارند که بیایند معدن را تملک کنند، بیایند در واگذاری معادن شرکت کنند که در واقع اطمینان لازم را هم مردم برای اینکه سرمایه شان حفظ میشود، داشته باشند به جای اینکه اینها را بدهیم به سرمایهگذاران. البته من مخالف آن نیستم، ولی خیلی علاقه مندیم که این را به بخش تعاونی بدهیم.
در مورد تدوین برنامه جامع معدن که کار بسیار مهمی بود، خوشبختانه این کار آغاز شده و بخش اکتشاف و بهرهبرداری رو به اتمام است و انشاالله به زودی اعلام خواهد شد. بخش فرآوری در حال انجام هست که شاید مثلا دو سه ماهی طول بکشد. ما قبلا میدانید دستورالعملهای بسیار بسیار متنوع داشتیم ولی الان یک بخشنامه جامع داریم صادر میکنیم که این دستورالعملها را تجمیع کنیم و کار را برای معدنکاران ساده کنیم؛ فهم آسانتری برای مقابله داشته باشند.
۷۰ معدن راکد اخیرا الحمدالله فعال شد که به نظرم خبر خوبی است، ۲۱ بسته معدنی شامل محدودههای کوچکی که قبلا به آن علاقه نشان نمیدادند، ولی از تجمیع اینها، اینها اقتصادی شدند، برای واگذاری آماده است.
بزرگترین پایگاه امداد و نجات کشور در طبس آماده راهاندازی هست انشااله و این خیلی مهم است البته هدف آن در واقع امداد و نجات برای معدنکاران است، ولی میتواند به کشور خدمات دیگری هم بدهد.
در بحث اکتشاف میدانید ما زمین شناسی اکتشافات کردستان، جنوب خراسان رضوی، قم، مرکزی، اصفهان و آذربایجان غربی را در دست اقدام داریم که انشاالله تا پایان امسال این اکتشافات تمام میشود.
در بخش معدن دو دقیقه زمان داریم بعد بخش بازار و تجارت هم هست که باید برسیم
علی آبادی: میرسیم انشاالله، بهرحال معدن بحث مهمی است واقعا من انتظار دارم در مورد معدن وقت زیادی بگذاریم، چون انتظار رهبری و مردم هست بهرحال من اگرچنانچه فکر میکنید که الان سوال دیگری دارید که من باید جواب بدهم.
الان روی این موضوع هم نظارت میکنید که شرکتهای مثل فولاد یا پتروشیمی یا سایر شرکتها آن چیزی که مورد نیاز صنایع ما هست، در بورس کالا عرضه کنند؟ چون برخی از این گلایهمندیها این بود که آنها به جای اینکه در بورس کالا عرضه کنند، این عرضه در بورس کالا صورت نمیگیرد.
در روال طبیعی اقتصاد نیاز به کنترلها ندارد آنها خودشان نگاه میکنند کجا منفعتی. یعنی ما با سیاستگذاری مسیرها را طوری هدایت میکنیم که آنها عملا خودشان نگاه میکنند که کجا به نفع شان هست.
منفعت نیاز تولید است، الان نیاز تولید است و باید گاهی اوقات به جهت …
اگر تولیدکننده منفعتش تامین نشود، تولید نمیکند و اگر تولید نکند، تورم ایجاد میشود و اگر تورم ایجاد شود، اقتصاد به هم میریزد. باید تلاش کنیم منافع معقول و منطقی برای تولیدکننده به وجود بیاوریم تا او تشویق به تولید شود. لذا این به نظرم یک فرآیند دائمی و بسیار جدی است که ما فکر کنیم که با فشار آوردن به تولیدکننده میتوانیم تورم را مهار کنیم؛ این به نظرم تصور درستی نیست. باید تلاش بکنیم برای اینکه تولیدکننده شرایط بهتری برای تولید پیدا کند و تولید را افزایش بدهد؛ یعنی هر چقدر میتوانیم به سمت تشویق تولید برویم و ما این سیاست را داریم دنبال میکنیم. داریم سیاستهایی را بنا میگذاریم، ریلگذاریهایی را داریم انجام میدهیم که انشاالله در آینده خودش به صورت اتوماتیک این کار انجام شود.