به گزارش عصر سرعت، هوشمندسازی صنایع منجر به افزایش بهرهوری و توسعه هرچه بیشتر پروژههایی میشود که نه تنها به نفع آن بنگاه و سهامدارانش خواهد بود، بلکه به توسعه اقتصادی و ارزآوری منتهی میشود.
تغییرات مدیریتی در برخی مجموعههای صنعتی منجر به تغییرات پایهای خواهد شد، موضوعی که امروز فولاد خراسان با آن مواجه شده میتواند فصل جدیدی در این مجموعه باشد تا بتواند به بهرهوری بیشتر و افزایش سهم خود در زنجیره ارزش فولاد برسد.
این در حالی است که دسترسی فولاد خراسان به مواد اولیه یعنی نزدیکی به عسلویه معدنی ایران یعنی سنگان، میتواند هزینههای تأمین مواد اولیه را کاهش دهد. از سویی دیگر این مجموعه پس از تغییرات مدیریتی در اواخر سال گذشته توانست واحد کنسانترهسازی را که چند سالی به تأخیر افتاده بود را فعال کرده و به بهرهبرداری نزدیک شود.
اما امروز این مجموعه در تلاش است تا تمامی فاکتورهای لازم برای بهرهبرداری را به موازات پیش برده و بتواند به یکی از مجموعههای اثرگذار در صنعت فولاد تبدیل شود. حرکت به سمت تحول دیجیتال، موضوعی است که در دستور کار فولاد خراسان قرار گرفته تا با اجرایی کردن آن بتواند میزان بهره وری را افزایش دهد.
فولاد خراسان در این راستا همکاریای جدید را با شرکت ایریسا آغاز کرده است، هرچند این مجموعه نزدیک به دو دهه است که در کنار فولاد خراسان قرار دارد اما همکاری در موضوع تحول دیجیتال میتواند اتفاقات جدیدی را در این شرکت رقم بزند.
فولاد خراسان یکی از پرچمداران تکنولوژیهای نوین در صنعت فولاد است که این موضوع میتواند بستری برای تحول دیجیتال در این مجموعه باشد.
اما حرکت به سمت تحول دیجیتال چطور میتواند بر فعالیتهای فولاد خراسان اثرگذار شود؟
فراموش نکنیم امروز یکی از ارکان اصلی در صنایع دنیا، استفاده از فناوریهای نوین است. این در حالی است که عقب ماندن از این موج میتواند منجر به از دست رفتن بازارهای صادراتی شود که در ادامه جبران آن را سخت میکند.
به همین دلیل ضروری است تا واحدهای تولیدکننده فولاد حرکت به سمت تحول دیجیتال را با سرعت بیشتری در دستور کار قرار دهند. حالا فولاد خراسان در این زمینه پیشگام شده تا بتواند میزان بهره وری را افزایش دهد. تحقق تحول دیجیتال میتواند بر میزان مصرف انرژی، ارتقای کیفیت تولید و در نهایت فروش بیشتر و بازاریابی صادراتی منجر شود.
شاید یکی از اصلیترین دستاوردهای تحول دیجیتال در بحث صرفهجویی انرژی باشد، موضوعی که صنعت فولاد را در سالهای اخیر گرفتار کرده است و میتواند در ادامه با مشکلات جدیتری مواجه کند. در نتیجه تحول دیجیتال میتواند راهگشای برخی مشکلات در حوزه انرژی باشد.
اما در بخشی دیگر حرکت به سمت تحول دیجیتال میتواند از میزان حوادث و مشکلات ناشی از خطای انسانی کم کرده و ایمنی در کار را افزایش دهد.
تجربه نشان داده است سرمایهگذاری در واحدهای تحقیق و توسعه و حرکت به سمت دیجیتال شدن فعالیتها علاوه بر آنکه میتواند به توسعه سبد محصولات و ارتقای کیفیت آنها منجر شود، میتواند به تعریف پروژه و اشتغال جدید ختم شود که در هر حالتی برای آن مجموعه سودآور خواهد بود.
درنهایت فولاد خراسان امروز در مسیری گام برمی دارد که مهر تأیید بر موفقیتهایی است که در ادامه این مسیر قرار دارد و میتواند به یکه تاز فولاد در شرق کشور تبدیل شده و بازارهای شرقی، شمال و شمال غربی کشور و بازارهای صادراتی این مناطق را از آن خود کند.