مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان معتقد است رشد صنعت فولاد از اهمیت ویژهای در توسعه صنایع داخلی برخوردار است و در این راستا نقش بخش معدن به عنوان زنجیره بالادستی انکار ناپذیر خواهد بود. موضوعی قطعا در بهبود زیر ساختها و رفع چالش انرژی نهفته است.
علی امرایی مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان گفت: رشد صنایع داخلی به توسعه صنعت فولاد وابسته است و بیتردید رشد تولید در بخش معدن به رشد تولید فولاد منجر خواهد شد. در این میان رفع چالشهای انرژی به عنوان یک مساله جدی از آن دست مواردی است که نیازمند تصمیم و تسریع آن است. برای نمونه شرکت فولاد سنگان در سال گذشته به خاطر قطعی ۱۲۰ روزه برق و گاز ۳۵ درصد از ظرفیت تولید خود را از دست داد، در حالی که فولاد سنگان با برنامهریزی دقیق صورت گرفته، پتانسیل تولید، بیش از ظرفیت اسمی کارخانه را دارد.
وی با عنوان اینکه با شروع طرحهای توسعه این شرکت از جمله کارخانه ۲ میلیون تنی کنسانتره هماتیتی و نیز طرح افزایش ظرفیت ۵/ ۲ میلیون تنی گندلهسازی و راهاندازی آنها در سالهای آتی، ظرفیت تولید این شرکت رشد قابلتوجهی خواهد یافت، افزود: طرحهای توسعهای کلان گام مهمی در ارتقای صنعت کشور دارد و نیازمند حمایت جدیست، چرا که ضمن کمک به رشد صنعت، زمینه ساز توسعه متوازن و پایدار و همچنین اشتغالزایی خواهد شد.
امرایی تاکید کرد: در این راستا ایجاد صندوق حمایت از شرکتهای معدنی و توسعه زیرساختهای بخش صنعت، تشکیل کنسرسیوم برای اجرای طرحهای بزرگ و مشترک، توسعه عملیات اکتشاف چه در سطح و چه در عمق، بهینه کردن فرآیند استخراج، تجهیز ناوگان معدنی کشور، استفاده حداکثری از ظرفیت موجود حائز اهمیت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان همچنین به احداث، بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات فاضلاب شهر تایباد اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه پایدار منطقه شمال شرق کشور عملیات اجرایی این کارخانه با احداث این کارخانه آغاز شده که از اکنون اشتغالزایی بیش از 2 هزارو 200 نفری نفر بصورت مستقیم و 6 هزار و 500 نفری به صورت غیرمستقیم را رقم زده و با بهرهبرداری از طرحهای توسعهای در این منطقه طی سه سال آینده، شاهد افزایش ظرفیت اشتغالزایی دو هزار نفری دیگر خواهیم بود.
وی ایجاد کمربند توسعه متوازن در استان خراسان رضوی را از اولویتهای این شرکت دانست و گفت: به شرط وجود پتانسیل در نقاط مختلف، این توسعه پایدار و متوازن با اجرای طرحهای توسعهای فولاد سنگان برقرار خواهد شد که در حال حاضر حوزههای مسکن، نیروگاه بادی، کارخانه کنسانترهسازی وگندلهسازی پروژههایی را در دست احداث است.
وی در خصوص میزان مصرف آب در کارخانجات فولاد سنگان و اهمیت بازچرخانی و صرفهجویی گفت: فولاد سنگان، در خصوص انتقال آب دریای عمان به استان خراسان رضوی سرمایهگذاری بزرگی کرده است و شرکت فولاد مبارکه در راستای حمایت از زیر مجموعه خود و تعهدات اجتماعی بخشی از سهام این پروژه را داراست.
امرایی ادامه داد: میزان مصرف آب در کارخانجات فولاد سنگان به دلیل بازگردانی ۸۵ درصدی آب به چرخه تولید از استانداردهای موجود پایینتر است. به طوریکه حتی میزان آب مورد نیاز کارخانه با اجرای طرحهای توسعهای این شرکت، نصف میزان آبی است که از دریای عمان به منطقه منتقل میشود.
امرایی با اشاره استراتژیک بودن این پروژه افزود: این مگاپروژه، به سرعت در حال پیشرفت است و تا سه سال آینده، آب دریای عمان به سرزمین خراسان خواهد رسید.
این فعال حوزه فولاد با تاکید بر اینکه شرکت فولاد سنگان بزرگترین کارخانه صنعتی در شرق کشور است که وظیفه تامین مواد اولیه بزرگترین فولاد ساز خاورمیانه (فولاد مبارکه) را بر عهده دارد گفت: باید توجه داشت که فولاد از مهمترین صنایعی است که بر رشد اقتصادی کشورها تاثیر جدی دارد و یکی از شاخصهای قدرت صنعتی به شمار میرود. البته با اعمال تحریمهای اقتصادی بر صنعت فولاد کشور بخشهایی از تولید و صادرات با مشکل مواجه شد اما بهطورکلی صنعت فولاد کشور توانسته است در طول سالیان اخیر توان تولید و بهرهوری خود را ارتقا دهد و همواره ایران را از حیث تولید فولاد در میان ده کشور برتر دنیا نگه دارد.
وی تاکید کرد: نوسانهای جدی بازار نفت و تغییرات بنیادین در برنامهریزیهای سطح کلان بخش انرژی و تاثیر صنعت نفت بر امنیت جهانی باعث کاهش اتکای جهانی به این صنعت شده است بنابراین اتکا به نفت و ادامه ابتنای اقتصادی کشور بر اقتصاد تک محصولی یک فرصتسوزی بزرگ است و باید توجه داشت که رشد تولید و افزایش کیفیت و نوآوری صنایع به صنعت فولاد وابسته است. موضوعی که در گرو تقویت بخش صنعت و معدن به عنوان اولین حلقه زنجیره تولید فولاد بوده و در این راستا حمایت از شرکتهای صنعتی و معدنی به منظور ارتقای بهرهوری در کل زنجیره از اکتشاف تا فرآوری حائز اهمیت خواهد بود.