عصر سرعت: با نگاهی به فرمایشات مقام معظم رهبری(دامته برکاته)و منویات ایشان به دولتهای ادوان گذشته برای شکلگیری اقتصاد اسلامی و مقاومتی و قمار دولت گذشته برای اتکا به برجام برآن شدیم که با عنایت به صحبتهای روز گذشته رئیس جمهور آقای رئیسی پیشنهاداتی برای برون رفت از بحرانهای پیش رو داشته باشیم.
آقای رئیسی: ما اقتصاد و معیشت مردم را متکی به توافق با دول غربی نمینمائیم (26/07/1400) در حال حاضر تنها راه مطمئن زمینی ایران به اروپا بعد از ترکیه ارمنستان است با توجه به مسائل و مناقشات حال حاضر که به دلیل حضور رژیم اسرائیل در مرزهای کشورمان با آذربایجان است و قدرت گیری دوباره طالبان بد نیست که سیاست خصمانه دول غربی را با تدبیر به آنان باز گردانیم و با کمی تدبیر از تنشها، فرصت بیافرینیم.
امروز مرزهای شرقی زمان بسیار خوبی است که با سرمایهگذاری مطمئن در صنایع معدنی افغانستان علاوه بر کمکهای بشر دوستانه به تجدید زیرساختهای مواد کارخانه جات خود پرداخته و در سایه و خدمت اسلام و کاربرد اقتصاد اسلامی از دشمن دیرینه دوستی فعال ساخته تا علاوه بر امن شدن مرزهای شرقی و اطمینان از اخوت دو کشور محل برای کار آفرینان و سرمایهگذاران ایرانی فراهم گردد، از سوی دیگر با توجه به اینکه ارمنستان تنها مرز فعال خود که مایحتاج مردم کشورش را فراهم میسازد مرز نوردوز با ایران است تلاش نماییم تا نقش فعالتری در صادرات محصولات به اوراسیا و اروپا بازی نموده و در جابجایی نفت با کالاهای صادراتی اول به همسایه شمالی و بعد به فرصتهای پیش رو چشم داشته باشیم.
این فرصت نه تنها برای صادرات ما فرصت استثنایی و خاصی میباشد بلکه با عنایت به سخنان رئیس جمهور محترم اقتصاد را از وابستگی به برجام های آتی نجات میدهد. در حال حاضر متاسفانه نه اتاق بازرگانی نقش خود را بدرستی ایفا مینماید و نه دولت سیزدهم و این فرصت کم کم با ورود تاجران ارمنی به کشور و مغمون شدن آنان از بعضی تجار ایرانی و عدم رسیدگی دستگاههای مربوطه به شکست تبدیل میگردد، حال آنکه دولت میتواند نقش پررنگتری بازی نموده و به حمایت تجار خارجی و داخلی پرداخته و زمینه تجارت دو کشور را تسهیل نماید.
متاسفانه خود شاهد بودم که تاجر ارمنی به جای رب ایرانی بعد از مدتها بدقولی از جانب طرف ایرانی چیزی شبیه زغال دریافت نمود و یا گمرگ از خروج چند بسته نمونه بسکوئیت که در ایران بازار چندانی ندارد جلوگیری بعمل نمود.
اینها همه در اقتصادی که بر پایه اسلام و اصل صحت و احترام پایه گذاری شده است حل شده و با فرهنگسازی نهادهای بالا دستی فرصتهای برابر برای همه اقشار ملت فراهم میسازد.
ای کاش بجای شعارهای زیبا به همدردی با هم پرداخت و از این فرصت چند میلیارد دلاری استفاده مینمودیم. به راستی که جای خالی اتاق فعال ایران و ارمنستان بسیار خالی است و آنان که با اتاق فعلی کار نمودهاند از این حقیقت با خبرند تا فقط چند تاجر خوشنام به حل مشکلات مالی و نقل و انتقال دو جانبه پرداخته و این ریسمان نازک دو طرف را حفظ نمودهاند.
اقتصاد چیست؟ اسلام چیست؟ در زمانی که مکه محلی بود که بت پرست و ابراهیمی در آن جمع میشدند و به تجارت با یکدیگر میپرداخته و بر پایه اعتماد و سلامت از چین تا ایران و حجاز تاجران بدون دغدقه به تجارت با یکدیگر بودند یا امروز که اقتصاد غربی بشر را برده پول، حرص و طمع خود نموده و آزادگان جهان منتظر حضرت مهدی موعود (عج) خود میباشند.، بردهداری مدرن، بانکداری ربا و آیندهای با اقتصاد غربی حداقل منظور ما ایرانیان نیست اما آیا مگر سخنان رهبری (دامته برکاته) بارها همین نبوده است؟!
چرا دولتهای ما به این امر بی توجه هستند؟! چرا امروز نویسنده لب به سخن گشوده؟ شاید دلیل تمام اینها وجود قوای 3 گانه یکدستی است که امروز امید است در عمل به این دوران پایان دهند و سرانجام از هر عقیده ای در کعبه آمال جمع شویم و اقتصادی درست کنیم که نه غربی بلکه از کهنترین تمدن بشری سرچشمه میگیرد، نفت را فرموش کنیم و به جوانان خود باور داشته باشیم که اینان آینده این سرزمین هستند.
اقتصاد خوب و بد غربی و اسلامی الفبای مشترک دارد اما مفاهیم متناقضی را در بر می گیرد، جایی که رئیس بانک مرکزی جدید از رمز ارز کشور سخن آورده آیا به آن نیز فکر کرده که پشتوان آن چیست و نقش اقتصاد اسلامی چیست. اقتصاد اسلامی بر پایه مقاومت اقتصادی و توان کشور به ما تنها تعلق ندارد و جای دارد از موافق و مخالف دعوت بعمل آید تا سلامت این اقتصاد را تضمین نمود تنها آن روز میتوانیم امید داشته باشیم که نقش ما در تاریخ برجسته میگردد.
در پایان توجه کنیم روزهای خوش بدون سختی پدید نمیآید اما بعد از هر سربالایی یک سر پائینی وجود دارد، بهتر است ما نیز در پشت فرمانده به راهپیمایی در این مسیر ملحق شویم.
ومن الله توفیق
حامد ذوالفقاری
7 نظرات
امروز مرزهای شرقی زمان مناسبیه برای سرمایه گذاری مطمئن و کمک بشردوستانه
از نظر من ارمنستان بهترین کشور برای صادراته
عراق بهترین راه برای صادراته ارمنستان اصلا هم برای صادرات خوب نیست
باید سعی کنیم اعتماد تجار ارمنی را با محصولات با کیفیت جلب کنیم
ای کاش به جای این همه شعارهای زیبا وهمدردی از این فرصت استفاده کنیم
اقتصاد خوب همه جای دنیا الفبای مشترک داره
باید سختی کشید این راه به آسانی بدست نخواهد آمد