نخستین نشست کمیته بومیسازی و کمیته بومیسازی زنجیره آهن و فولاد در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، پارک علمی و فن آوری بین المللی جمهوری اسلامی برگزار شد.
به گزارش عصرسرعت از روابط عمومی شرکت ملی فولاد ایران، هدف از برگزاری این نشست بحث و بررسی تخصصی پیرامون بومیسازی و توسعه تکنولوژی بوده است. به همین خاطر کمیته بومیسازی زنجیره فولاد در دو محور «ایجاد سامانه جامع هم رسانی (سامانه کارلینگ) تامینکنندگان و تولیدکنندگان» و نیز «تشکیل صندوق پژوهش و فناوری فولاد» گامهایی برداشته است.
بنابه این گزارش دراین نشست نمایندگان ذوب آهن اصفهان، مدیران و نمایندگانی از وزارت علوم، ایمیدرو (شرکت ملی فولاد ایران)، انجمن تولیدکنندگان فولاد و شرکت های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، چادرملو، گل گهر، اپال پارسیان، سنگ آهن مرکزی، شرکت ملی فولاد، فولاد سبزوار، سنگ آهن سنگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد اسفراین و ایریسا حضور داشتند.
دراین نشست مقرر شد کمیته بومیسازی و توسعه تکنولوژی زنجیره آهن و فولاد، با راهبری ایمیدرو و انجمن فولاد و مشارکت شرکت های بزرگ زنجیره آهن و فولاد تشکیل شده و رسالت تقویت ساخت داخل در این زنجیره را دنبال نماید.
در ابتدای این نشست حسن پایاب، بعنوان مدیر پژوهش، توانمندسازی تولید و بومیسازی شرکت ملی فولاد ایران با تأکید بر همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با شرکتهای اجرایی در زمینه فولاد بر لزوم تعریف پروژههای تحقیقاتی مشترک تأکید نمود.
وی در ادامه به جهش شرکتهای فولادی در احداث نیروگاه های خورشیدی به منظور جلوگیری از کاهش تولید در فصول گرم سال اشاره نمود و خاطر نشان ساخت: با توجه به ظرفیت بالای نیروگاههای خورشیدی در دست احداث و برنامه ریزی شده و نیاز بالای واردات سلول های خورشیدی و توان ساخت بالا در داخل و اینکه بومیسازی سلولهای خورشیدی که در دنیا در ابتدای راه قرار دارد با توجه به توان مهندسی داخلی و سهولت اجرا قابل انجام بوده و از مزیت های قابل توجه کشور میباشد و در این راستا نیاز است شرکت های تولیدی با سرمایه گذاری در زمینه تحقیقات ساخت این سلولها گام بردارند.
پایاب درخاتمه سخنان خود از عدم النفع تولید ناشی از قطع گاز در فصول سرد و ضررهای بسیار کلان ناشی از این موضوع گفت و یکی از راهکارهای مناسب مقابله با آن را استفاده از گاز حاصل از ذغال سنگ عنوان کرد و از مرکز تحقیقاتی دعوت نمود در پروژههای مشترک با واحدهای تولیدی شرکت نمایند.
بنابه این گزارش در ادامه این نشست زراسفر از مرکز پژوهشها ضمن اعلام آمادگی این مرکز برای همکاری اعلام نمود از طرحهای پژوهشی در این خصوص حمایت خواهیم کرد.
در ادامه نشست عنوان شد شرکت ملی فولاد ایران بیش از ۴۰ پروژه پژوهشی در زمینه بهبود عملکرد واحدهای فولادی داشته که می توان در این زمینه از همکاری این مرکز استفاده نمود. شرکتکنندگان با تاکید بر بومیسازی صنعت فولاد برای تامین قطعات مورد نیاز اظهار داشتند دراین زمینه فعالیت بسیاری انجام شده و در سامانه کارلینگ ۲۶ هزار کد کالایی که هر کد کالایی شناسنامه فنی ۴۰ صفحهای دارد و ثبت شده است، که این سامانه سرمایه بزرگی برای توانمندی صنعت فولاد بوده و به آن کمک میکند.