حجم سنگ آهن برداشته شده از معدن ۳ رقمی بالغ بر ۱۲۰ میلیون تن از ذخیره ۶۴۰ میلیون تنی معدن است. درباره معدن ۳ باید گفت که نیاز به تکمیل حفاری دارد و کلاس ذخیره باید افزایش پیدا کند، در بعضی از ناحیه ها همچنان کلاس ذخیره استنباطی است و باید در کلاس قطعی قرار بگیرد.
حسین اکبری، مدیر امور معدن شرکت سنگ آهن گهرزمین تشریح کرد: شرکت در حال حاضر از ذخایر معدن شماره ۳ گلگهر استخراج می کند که پروانه آن متعلق به ایمیدرو بوده و گهرزمین تنها مشغول است. البته حجم سنگ آهن برداشته شده از معدن ۳ رقمی بالغ بر ۱۲۰ میلیون تن از ذخیره ۶۴۰ میلیون تنی معدن است. درباره معدن ۳ باید گفت که نیاز به تکمیل حفاری دارد و کلاس ذخیره باید افزایش پیدا کند، در بعضی از ناحیه ها همچنان کلاس ذخیره استنباطی است و باید در کلاس قطعی قرار بگیرد؛ بنابراین برنامه حفاری تعریف شده ست (از زمان مدیریت جدید تا به حال حدود ۱۸ هزار متر حفاری صورت گرفته است) تا به ۴۰ هزار متر حفاری در سال برسیم. برنامه ریزی ها صورت گرفته و این اقدام در حال انتخاب پیمانکار است.
اکتشاف با جدیت نوآوری پیگیری می شود
وی با اشاره به ایجاد یک واحد جدید در زمینه اکتشافات بیان کرد: این واحد با وجود اینکه برخی محلول های اکتشافی را در دست داشت، عملیات اکتشاف را با جدیت، پبشرفتگی و نوآوری دنبال کرد. شرکت در حال حاضر ۹ هزار نقطه را نمونه برداری ژئوشیمی انجام داده است، تفسیر عکس های ماهواره ای و تفسیر اطلاعات ژئوشیمیایی که منجر به ۳۰ هدف معدنی در یکی از مناطق با ظرفیت کشور که تا به حال از نظر اکتشافی به دلیل توپوگرافی، وضعیت خشن منطقه ای و هم به دلیل دور افتادگی و عقب ماندگی مغفول مانده بود و کاملا از دیدگاه اکتشافات جدید هیچ اقدامی در آن انجام نشده بود. این مهم را شرکت گهرزمین با استفاده ازز مشاوران، متخصصین داخالی و نیرو های خود شرکت محقق کرد و نتتایج مثبت آن را در عملکرد گهرزمین شاهد هستیم. معتقدم که در منطقه محروم جنوب استان کرمان در زمینه توسعه معادن اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
باید مسئولین به بحث زیرساخت اهتمام بخشند
اکبری اظهار داشت: توسعه نیافتگی زیرساخت در زمینه های معدنی تمام فعالین حوزه را با مشکل مواجه کرده است، در تمام شرکت های صنعتی با قطعی برق اولین بخشی که با مشکل مواجه می شود تولید است. بیکاری نیروی انسانی، توقف دستگاه های تولیدی و توقف خط تولید زیان مالی و اجتماعی زیادی را به بخش های صنعتی وارد می کند. شرکت های بزرگی مانند گهرزمین، گلگهر و ملی مس زیرساخت های (انتقال آب و نیروگاه برق) را خود تولید می کنند. اما برخی از زیرساخت ها اکتشافی (داده های ژئوشیمی داده های ژئوفیزیکی) است در صورت نقصان در این زیرساخت ها می توانیم در خود گهرزمین تولید کنیم. ولی باید متولییان و سیاست گذاران با جدیت به این موضوعات اهتمام بخشند تا مشکلات زیرساختی که اکتشافات کشور را با چالش مواجه می کند، مرتفع کنند.
در سال آینده انتقال ها با نوارنقاله صورت می گیرد
مدیر امور معدن شرکت سنگ آهن گهرزمین عنوان کرد: حجم استخراج از معدن گهرزمین سالانه بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن بوده که تا به حال ۱۲۰ میلیون تن سنگ آهن استخراج شده است. ۶۳۰ تا ۶۴۰ میلیون تن هم باطله سنگی استخراج شده است. معدن وسعت زیادی دارد و طراحی آن در حال به روزرسانی است، بحث انتقال مواد با نوارنقاله و IPCC با جدیت در حال پیگیری بوده و شرکتی از کشور های دیگر با همراهی متخصصان داخلی طراحی آن را برعهده داشته اند و امید است که در سال آینده این سیستم به عنوان اولین در کشور و بزرگترین معدن در دنیا کلنگ زنی شود تا بتوانیم باطله را با نوارنقاله حمل کنیم. این طرح در کم شدن هزینه حمل و نقل و مصرف سوخت بسیار تاثیرگذار است.
به دنبال رسیدن به حجم جابه جایی در معدن به ارقام بالاتر هستیم
وی در پایان گفت: از دیگر طرح های شرکت می توان به ارتقای حجم استخراج از ۱۵ میلیون تن به ۱۸ میلیون تن است همچنین استخراج باطله به ۶ برابر خواهد رسید. شرکت به دنبال رسیدن به حجم ۸۰۰ میلیون تن جا به جایی و حمل مواد در سال است. از طرفی در بحث اکتشافات رقمی بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان در بحث حفاری هزینه شده است و تمام برنامه طرح ریزی شده سال قبل محقق شد. برای سایر کار های اکتشافی رقمی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان علاوه بر فعالیت های حفاری هزینه شده است.