اختصاصی عصرسرعت، در حال حاضر، بهای تمام شده سبد سرمایه گذاریهای این هلدینگ بالغ بر 337 هزار میلیارد ريال است که 77 درصد آن مربوط به زنجیره سنگ آهن و فولاد است.
از مبلغ مذکور، 62 درصد آن به حساب شرکتهای بورسی نشسته که حتی با وجود ریزش شدید قیمتها در بازار سرمایه کشور، ارزش بازار آن رقم شگفت انگیز 1370 هزار میلیارد ريال را به معرض نمایش میگذارد که نشان از بازدهی بالای پرترفوی سرمایه گذاری این شرکت دارد.
شرکت توسعه معادن و فلزات در سبد سهام شرکتهای غیربورسی خود نیز شرکتهای شاخص و مطرح و بزرگی همچون توسعه آهن و فولاد گل گهر، صنايع فولاد کردستان، فولاد اقلید پارس و… را گنجانده که عرضه اولیه هر یک از آنها میتواند آورده قابل توجهی را برای شرکت به همراه داشته باشد.
در میان شرکتهای بورسی نیز با سهامدار غولهای معدنی ایران چادرملو و گل گهر است و با سهامداری در گهر زمین، ملی صنایع مس ایران، صبا نور، فولاد خراسان و… نام خود را زمره بهترین شرکتهای سرمایه گذاری گنجانده و خود را به عنوان یک هلدینگ توسعهمحور با هدف ارتقاء معدن و صنایع معدنی در کشور معرفی کرده است.
تجربه بالا و سابقه طولانی مدت شرکت توسعه معادن و فلزات در اجرا و تکمیل و راه اندازی پروژههای معدنی و صنعتی سبب شده تا در بزرگ ترین سرمایه گذاری بخش خصوصی مشارکت داشته باشد و عملیات اجرایی و راهبری ۷ طرح پیشران پیشرفت اقتصادی ایران به این شرکت واگذار شود.
گروه پیشرانان پیشرفت ایران متشکل از هفت شرکت بزرگ معدنی و صنعتی از جمله شرکت توسعه معادن و فلزات، کار خود را با تعریف ۴۸ پروژه معدنی، فلزی و پتروشیمیبا سرمایهگذاری حدود ۱۷ میلیارد دلار آغاز کرد که به عنوان بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی تاریخ صنعت کشور از آن یاد میشود.
«ومعادن» به همراه شرکتهای تابعه خود در اجرا یا برنامهریزی ۹۹ طرح با میزان سرمایه گذاری ۱۳.۸ میلیارد یورو مشارکت دارند که ۳.۵ میلیارد یورو آن سهم گروه ومعادن است.
لازم به یادآوری است که این طرحها روی هسته کلیدی توسعه متمرکز شده و بهگونهای انتخاب شدهاند که موتور پیشران بخشهای دیگر اقتصاد باشند و پرداختن به آنها باعث تقویت بخشهای دیگر نیز خواهد شد.
روند صعودی سودآوری شرکت و گروه نشان میدهد که تمام زیرمجموعهها در مسیر پیش بینی شده حرکت میکنند و درآمدزایی و سودآوری آنها سال به سال بهتر میشود. به علاوه آن که با به بهرهبرداری رسیدن پروژههای در دست اجرا و ساخت شرکت، شتاب و ضریب افزایش سودآوری هر سال بیشتر خواهد شد و نمودار درآمد و سود شیب تندی خواهد گرفت. بر همین اساس، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات برآورد کرده در کمتر ۴ سال مبلغ سود خالص خود را از ۴۳۸ میلیون دلار سال گذشته به ۱.۱ میلیارد دلار در سال 1406 برساند.
در حال حاضر، ارزش بازار «ومعادن» حدود 790 هزار میلیارد ريال است که با توجه به ارزش روز پرتفوی بورسی و مالکیت بر شرکتهای بزرگ غیربورسی، تا میزان متعارف و منطقی فاصله دارد و قطعا با بهبود وضعیت معاملات در بازار سرمایه، این شرکت به ارزش واقعی خود نزدیک خواهد شد.