به گزارش عصرسرعت از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، فرشاد مقیمی در نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، افزود: روی موضوع کمبود نیروی انسانی شاغل و نیازهایی که در شهرکها و نواحی صنعتی در این حوزه داریم مطالعات ویژه ای انجام داده ایم.
وی، اضافه کرد: طرحهای متعددی طی سالهای گذشته در حوزه وزارت صمت دنبال شده است که عمده تمرکز آنها روی تأمین منابع مالی برای رونق و افزایش تولید بوده است، در حالیکه منابع انسانی در کنار منابع مالی باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، بیان کرد: 33.5 درصد از کل اشتغال کشور مربوط به حوزه تولید است و از 8 میلیون و 93 هزار و 531 نفر شاغل در حوزه صنف، صنعت و واحدهای تولیدی 2.4 میلیون نفر از طریق پروانههای صادر شده از سوی وزارت صمت شاغل شده اند.
مقیمی، ارکان اصلی ایجاد و پایداری واحدهای صنعتی را نیروی انسانی دانست و ادامه داد: 53 هزار و 54 واحد تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی دولتی در مجموع یک میلیون و 79 هزار و 730 شغل به وجود آوردهاند، همچنین 8 هزار و 79 واحد مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی غیردولتی نیز 170 هزار و 449 شغل ایجاد کرده اند.
وی، افزود: در مجموع 61 هزار و 133 واحد مستقر در کل شهرکها و نواحی صنعتی(دولتی و غیردولتی) بیش از یک میلیون و 250 هزار و 179 هزار شغل ایجاد کرده اند.
معاون وزیر صمت به برخی از اقدامات انجام شده در حوزه بهبود فضای کسب و کار اشاره کرد و افزود: اعطای مشوقها و اقساط طولانی مدت برای استقرار شرکتهای دانش بنیان، نوآور و فناور، واگذاری اراضی برای تشکلها جهت استقرار در شهرکها و نواحی صنعتی و تسهیل شرایط نقل و انتقال زمین برخی از محورها در راستای بهبود فضای کسب و کار بوده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، شهرکهای صنعتی غیردولتی را نمادی از تحقق مشارکت بخش خصوصی عنوان کرد و از فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران واحدهای صنعتی بزرگ خواست در ایجاد شهرکهای غیرولتی مشارکت نمایند.
همچنین بهمن عشقی، دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز با اشاره به برخی ناترازیها در حوزه تأمین انرژی و همچنین نیروی انسانی، تفاهم نامه با مراکزی همچون سازمان فنی و حرفه ای را جهت تربیت نیروی انسانی دارای مهارت و حرفه ضروری دانست.
وی همچنین ایجاد صنعت شهرها و ساخت واحدهای مسکونی در جوار شهرکهای صنعتی را راهکار دیگری در حوزه تأمین و نگهداشت نیروی انسانی شاغل در بخش صنعت دانست و بیان کرد: سازمان ملی زمین و مسکن نیز آماده است تا کار را در قالب انعقاد تفاهم نامه های لازم جلو ببرد.
در این نشست “طهمورث لاهوتی اشکوری”معاون صنایع کوچک، “ایرانی فام” مدیر امور حقوقی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و “سعید صادقی” مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران نیز حضور داشتند و به تبیین مهمترین مسائل و دغدغه های فعالان بخش صنعت پرداختند.
اشتغال زندانیان در شهرکها و نواحی صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران در این نشست با اشاره به برخی ناترازیها در حوزه تأمین نیروی انسانی، بیان کرد: تفاهم نامه ای با سازمان زندانها جهت اشتغال زندانیان (دارای رأی باز) در شهرکها و نواحی صنعتی منعقد کرده ایم.
“سعید صادقی” افزود: در راستای جبران برخی از ناترازیهای همچنین با دانشگاه فنی و حرفه ای( دانشگاه ملی مهارت) تفاهم نامه امضا کرده ایم و از استقرار موسسات کاریابی در شهرکها و نواحی صنعتی استقبال میکنیم.
همچنین برخی از اعضای کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران مهمترین نقطه نظرات، پیشنهادات و همچنین مسایل و مشکلات خود در حوزه های تخصصی را ارائه دادند.
موضوع عبور از قیمت گذاری دستوری، ارتباط صنعت و دانشگاه، تأمین منابع مالی، پرهیز از صدور بخشنامههای خلق الساعه، توجه به سرمایه گذاران و کاهش ریسک سرمایه گذاری، تأمین زیرساختهای فعالیت تولیدی، توجه به شاخصهای اقتصاد کلان و تاثیر آن بر بخش صنعت، توجه ویژه به مهارت آفرینی، ارائه مدلهای مشارکتی برای کارکنان، تغییر نگرش دروس دانشگاهی به سمت مهارت محوری، برخی از نقطه نظرات ارائه شده، بوده است.
همچنین اعضای کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران آمادگی خود را برای همکاری، ارائه نظرات مشاورهای و مشارکت فعالانه در طرح ها و برنامه های سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در جهت پیشبرد اهداف توسعه ای بخش صنعت اعلام کردند.