به گزارش عصرسرعت از چیلان ، مصطفی رجبیمشهدی با اشاره به جلسه اخیر توانیر با وزارت صمت گفت: در این جلسه که هفته گذشته برگزار شد، برنامه مفصل و دقیقی برای تامین برق صنایع در نظر گرفته شد.
او اعلام کرد: صنایع به احداث نیروگاه با ظرفیت تولید ۱۰ هزار مگاوات برق مکلف هستند. تاکنون از این میزان یک هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه احداث شده است.
رجبی مشهدی ادامه داد: امیدواریم صنایع انرژیبر کشور بتوانند طبق برنامهریزیهای انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۴ موفق به راهاندازی ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه شوند.
مدیر عامل توانیر از آغاز عملیات اجرایی ۶ هزار مگاوات نیروگاه خبر داد و گفت: به نظر میرسد که بخش عظیمی از نیروگاهها تا پایان سال ۱۴۰۴ وارد مدار شوند و امکان تامین برق صنایع انرژیبر فراهم شود.
رجبی مشهدی اظهار داشت: در صورتی که صنایع کوچک نیروگاه کوچک (DG) وارد مدار کنند، میتوان برق مورد نیاز این واحدها را تامین و به آنها تحویل داد.
نحوه تامین برق صنایع کوچک
وی در ادامه به اقدامات انجام شده برای تامین برق صنایع کوچک اشاره و اعلام کرد: در این زمینه یک تفاهمنامه بین توانیر و سازمان شهرکهای صنعتی برای تامین برق صنایع کوچک امضا شده است.
مدیر عامل توانیر تامین برق صنایع کوچک را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته نخست که جزو واحدهای کارگاهی، صنفی و صنعتی هستند با هیچ محدودیتی در مصرف برق روبهرو نیستند.
او ادامه داد: شهرکهای صنعتی یک روز در هفته با محدودیت مصرف برق مواجه هستند و در برنامه مدیریت مصرف مشارکت دارند.
رجبی مشهدی گفت: همچنین برق صنایع بزرگ نیز مطابق برنامههای پیشرو در حال تامین است.
مدیر عامل توانیر در ادامه با تاکید بر تامین برق صنایع خودتامین اعلام کرد: صنایعی که جزو ماده ۴ قانون مانعزدایی از صنعت برق، مشمول محدودیت یا مدیریت مصرف برق در فصل تابستان نمیشوند، برق مورد نیاز خود را مطابق نیروگاه تحت اختیار تامین خواهد کرد.
آخرین جزییات از ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسبوکار
مدیر عامل توانیر درباره ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسبوکار و پرداخت ضرر و زیان به صنایع تحتتاثیر اختلاف قطعی برق اعلام کرد: تاکنون در این زمینه نرخی تعیین نشده اما از آنجا که صنایع باید خود اقدام به احداث نیروگاه کنند شرایط باید به گونهای فراهم شود که با احداث نیروگاه، انرژی پایدار این واحدها تامین و کمترین ضرر به آنها تحمیل شود.