به گزارش عصرسرعت از پایگاه اطلاع رسانی دولت، نخستین روز دهه فجر امسال برای هرمزگانیها متفاوت آغاز شد. رئیس جمهور میهمان مردم خونگرم جنوب ایران بود که البته با دست پُر در جمع آنان حاضر شد. این سفر دو روزه برای استان هرمزگان و مردمش، پر خیر و برکت بود؛ سفری که شمار طرحهای افتتاح شده و مصوبات در حوزههای مختلف، بیانگر حرکت شتابان این استان به سمت توسعه و آبادانی است. احیای ۶۱۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی استان، بهرهبرداری از ۱۵۷ طرح جدید در حوزه صنعت و انرژی، اهدای ۱۴ هزار واحد مسکونی و ۱۱ هزار قطعه زمین در قالب نهضت ملی مسکن و رونق صیادی در استان پس از تعلیق ۲۰ ساله، و بهرهبرداری از ۳۲ طرح بهداشتی-درمانی، از مهمترین برنامه های سفر رئیس جمهور به هرمزگان بود. همچنین در این سفر حدود ۱۶۰ مصوبه و بیش از «۱۵۵ هزار میلیارد ریال» تصویب شد.
جشن احیای ۶۱۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی استان هرمزگان
نهضت احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل یکی از جهت گیری های اساسی دولت سیزدهم بوده است. در طول فعالیت دولت سیزدهم ۷۰۰۰ بنگاه راکد و تعطیل شده در قالب اجرای «نهضت احیا» به چرخه تولید بازگشته و فعالیت خود را از سرگرفتهاند. استان هرمزگان نیز در این زمینه رتبه برتر دارد. چنانکه در سفر اخیر رئیس جمهور جشن احیای ۶۱۰ واحد راکد تولیدی و صنعتی استان هرمزگان برگزار شد. با احیای این واحدهای تولیدی و صنعتی در بخشهای مختلف تولیدی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی علاوه بر ایجاد ۱۷ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی، بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان سرمایه نیز احیا شده است.
صدور ۱۲ هزار مجوز صیادی
یکی دیگر از برنامه های رئیس جمهور و هیات همراه در سفر به هرمزگان، دیدار با صیادان هرمزگانی و بررسی آخرین وضعیت مجوزهای آنها بود. در این دیدار صیادان هرمزگانی بابت تحقق وعده رفع مشکل مجوز کسب و کار خود بعد از گذشت چند دهه تشکر و قدردانی کردند.
با صدور حدود ۸ هزار مجوز صیادی جدید در دولت مردمی، صیادانی که حدود ۲۵ سال برای دریافت مجوز صیادی بلاتکلیف بودند، ساماندهی شدهاند. با این حساب مجموع مجوزهای صیادی صادر شده به ۱۲ هزار عدد بالغ میشود.
این صیادان که قبل از این هیچ بیمهای نداشتند طبق موافقتنامه بیمه روستاییان و عشایر، بیمه شدند و حتی میتوانند برای تجهیزات شناورها تسهیلات بگیرند و از سوخت یارانهای نیز بهرهمند می شوند.
افتتاح ۱۵۷ پروژه حوزه صنعت و انرژی
یکی از جلوههای مهم استقلال کشور، استقلال اقتصادی است و این امر در گروه توسعه صنعت و تولید کشور است. در این راستا یکی از برنامه های مهم دولت در سفر به هرمزگان افتتاح ۱۵۷ پروژه حوزه صنعت و انرژی از جمله پروژه بزرگ نیروگاه اتمی در سیریک بود که توسط رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام شد. احداث این نیروگاه ۵ هزارمگاواتی به عنوان یک زیرساخت برای اقتصاد و پیشرفت کشور بسیار مهم است.
بهرهبرداری از ۳۲ طرح بهداشتی-درمانی در استان هرمزگان
همچنین با حضور رئیس جمهور ۳۲ طرح بهداشتی-درمانی در استان هرمزگان با اعتباری بالغ بر ۱۰۲۴ میلیارد تومان شامل مرکز بهداشتی و درمانی، خانه بهداشت، پایگاه سلامت، اورژانس هوایی، تجهیزات درمانی و ام آر آی بهرهبرداری کرد.
علاوه بر این فاز جدید ۱۱۲ تختخوابی بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید. فاز جدید این بیمارستان که عملیات اجرایی آن از سال ۱۴۰۰ و با شروع دولت مردمی آغاز شده بود، با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان تکمیل و با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسیده، شامل بخشهای مختلف اتاق عمل، آی سی یو، آنکولوژی و اورژانس است. با افتتاح این فاز ظرفیت تختهای بیمارستان کودکان بندرعباس از ۱۳۴ تختخواب به عدد ۲۴۶ رسید.
جشن اهدای ۱۴ هزار واحد مسکونی و ۱۱ هزار قطعه زمین به متقاضیان هرمزگانی
نهضت ملی مسکن یکی از برنامه های مهم دولت در حوزه انبوه سازی مسکن است. بر اساس گزارش ها، از ابتدای آغاز به کار دولت مردمی ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن و همچنین طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان هرمزگان تامین شده که همزمان با سفر دولت مردمی به این استان علاوه بر واگذاری ۱۴ هزار واحد مسکونی و ۱۱ هزار قطعه زمین به متقاضیان هرمزگانی، عملیات آماده سازی و واگذاری ۲۸ هزار قطعه زمین دیگر در قالب طرح نهضت ملی مسکن و ۳ هزار و ۲۰۰ قطعه زمین در قالب طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان آغاز شد. با حضور رئیس جمهور در استان هرمزگان همچنین عملیات اجرایی ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی ساحلی با هدف فعالسازی اقتصاد دریا در این استان آغاز شد.
بندرعباس به قشم متصل میشود
یکی از اقداماتی که میتواند در توسعه استان هرمزگان بسیار مؤثر واقع شود، تکمیل پروژه ارتباط بین بندرعباس با قشم است. رئیس جمهور در نشست پیگیری موضوعهای ویژه هرمزگان، موانع تکمیل پُل خلیج فارس، چگونگی جلوگیری از رسوب کالاها در بنادر استان، بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری در هرمزگان و چرایی ممنوعیت استقرار واحدهای صنعتی در فاصله ۲ کیلومتری سواحل مکران را مورد بررسی قرار داد و دستور تکمیل پل خلیج فارس در بندرعباس را صادر کرد.
بر اساس گزارش معاون اجرایی رئیس جمهور، روند اجرای پروژه پل خلیج فارس که اجرای آن مزایای زیادی برای استان به همراه خواهد داشت، از دو دهه پیش و به سبب نبود تامین مالی با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف مانده است.
رئیس جمهور در ادامه پس از شنیدن گزارش و پیشنهادهای معاون اجرایی، رییس سازمان منطقه آزاد قشم و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) با تاکید بر ضرورتهای راهبردی اجرای این طرح، به سازمان منطقه آزاد قشم دستور داد ضمن طرح این مساله در شورای اقتصاد، اقدامات اجرایی آن را آغاز کند.
پُل خلیج فارس به طول سه هزار و ۴۳۰ متر شامل دهانه های ۳۶۰ متری و پایه های بر روی دریا، عرض عرشه ۳۲ متری دارای چهار مسیر رفت و آمد خودرو، یک مسیر رفت و آمد راه آهن و یک مسیر اضطراری و پیادهرو است که پس از اجرا می تواند جزیره قشم را به سرزمین اصلی متصل کند.
اختصاص بیش از «۱۵۵ هزار میلیارد ریال» به هرمزگان
این سفر مصوبات مهمی را برای مردم هرمزگان به ارمغان داشت. تکمیل کرویدور نوار ساحلی جنوب کشور، اجرای پروژه های محتلف آبرسانی به شهرهای دارای تنش آبی، تکمیل پروژه های ریلی، آبرسانی به روستاها و مجتمع های روستایی، تکمیل سدهای مختلف، تکمیل پل خلیح فارس، اختصاص ۱۸ هزار میلیارد ریال برای طرح های حوزه آموزش و پرورش از مهمترین مصوبات دور دوم سفرهای استانی به استان هرمزگان محسوب می شود.
شرکت ها، سازمان ها و بنگاه های اقتصادی، اعلام آمادگی کردند که پس از سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان هرمزگان مجموعا ۱۸۱ طرح را به ارزش بیش از پنج و نیم همت در حوزه های، نفت و پتروشیمی، صنعت و معدن، کشاورزی و گردشگری اجرایی کنند. همچنین ۳۷ بنگاه خصوصی، دولتی، سازمان ها، شرکت ها برای این کار اعلام آمادگی کردند که جدول توزیع عدد و رقم ها مشخص شده است.
اختصاص ۳۰ درصدی ظرفیت تولید آب شیرین کن های انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به روستاهای دارای تنش آبی بخش عمده آب آشامیدنی این مناطق را حل و فصل می کند که از مصوبات این سفر است.
صدور مجوز توسعه شهرک های صنعتی خلیج فارس و جاسک، ایجاد شهرک های تخصصی در حوزه های مختلف، دریافت عوارض آلایندگی صنایع مختلف در عسلویه و پارسیان نیز از دیگر مصوبات این سفر بود.
محسن منصوری، معاون امور اجرایی رییس جمهور، اختصاص بیش از «۱۵۵ هزار میلیارد ریال» را رهاورد سفر استانی رئیس جمهور به هرمزگان دانست و گفت: برخی مصوبات با عنوان مصوبات محتوایی از جهت گره گشایی در معیشت مردم بسیار موثر است، تردد خودروهای سواری و خدمات عمومی دارای پلاک منطقه آزاد کیش و قشم در سطح استان مطرح شده است که مجموعه کارشناسی پیشنهاد می دهد در صورت صلاحدید رییس جمهور در مصوبات سفر قید و ذکر شود که مقدمات آن فراهم شده است.
وی افزود: در مجموع سفرهای اول استانی و در حوزه عمرانی حدود ۱۲۰ هزار میلیارد ریال به استان هرمزگان پرداخت کردیم و از این جهت این استان جزو برترین های تامین اعتبار شده است.
معاون امور اجرایی رییس جمهور گفت: در کنار این بودجه عمرانی، ۱۵۰ هزار میلیارد ریال هم تسهیلات مصوب سفر پرداخت شده است، ۱۰۰ درصد تعهدات اقتصادی ما در حوزه تسهیلات محقق شده است، یعتی ۲۶۰ هزار میلیارد ریال در مجموع منابع وارد استان هرمزگان شده است.
وی اظهار داشت: تکمیل بیمارستان ۱۱۲ تختخوابی کودکان بندرعباس، افتتاح ۲۰۰ مدرسه، بهرهبرداری از فاز اول تصفیه خانه شهرستان میناب و بشاگرد، تکمیل خطوط فرعی و تاسیسات مجتمع های آبرسانی و سدها از جمله طرح های بهرهبرداری شده توسط دولت در این سفر بود.
وی بیان کرد: زیر ساخت های اقتصادی هرمزگان از جمله سایت های پرورش میگو مشکل داشتند که برق رسانی به این موضوع اتفاق افتاد و در حوزه راه، راهداری، جاده و حمل و نقل تحولات جدی در استان هرمزگان و در مصوبات دور اول سفر اتفاق افتاد.
معاون اجرایی رییس جمهور تصریح کرد: چندین بندر از جمله بندرهای سیریک و بوموسی افتتاح شد که جزو مصوبات دور اول سفر رییس جمهور و اعضای هیات دولت بود.
وزرای دولت مردمی در سفر به هرمزگان
دومین سفر رییس جمهور به همراه جمعی از اعضای دولت(معاونین و وزرا) و همچنین تعدادی از معاونین وزیر به استان هرمزگان علاوه بر تسریع و تکمیل طرح ها و مصوبات سفر دور اول دولت، فرصتی مغتنم برای اجرای پروژه های مهم و زیربنایی در این استان با هدف پاسخ به مطالبات مردم به عنوان یکی از سیاست های اصولی دولت سیزدهم بوده است.
محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی که در دومین دور سفر رییس جمهور به هرمزگان حضور داشت، علاوه بر چندین برنامه بازدید از پروژه ها، عملیات اجرایی ساخت نیروگاه هستهای پنج هزار مگاواتی سیریک را آغاز کرد.
همچنین احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در دور دوم سفر رییس جمهور به هرمزگان علاوه بر سفر به چند شهرستان و دیدار و گفت وگو با مردم و مسئولان محلی، در چندین برنامه افتتاح از جمله بهره برداری از مرحله نخست نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران در این استان شرکت کرد.
همزمان با دومین دور سفر استانی رییس جمهور به هرمزگان و با حضور وزیر کشور، بهرهبرداری از مرحله نخست نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران در این استان، با بهرهمندی ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار در جاسک از فیبر نوری آغاز شد.
سپهر خلجی، رییس شورای اطلاع رسانی دولت نیز که در دور دوم سفر استانی رییس جمهور به هرمزگان حضور داشت، علاوه بر برنامه های مختلف و بازدید از برخی رسانه ها، از دستور آیت الله رییسی برای تکمیل پل خلیج فارس برای اتصال بندرعباس به قشم خبر داد.
علی سلاجقه، رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در دور دوم سفر استانی رییس جمهور به هرمزگان حضور داشت که از جمله برنامه های وی در این سفر افتتاح اسکله شماره سه منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان بود.
سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز روز پنجشنبه در جریان سفر دور دوم رییس جمهور و اعضای هیات دولت به هرمزگان از بخشهای مختلف شرکت پالایش نفت بندرعباس بازدید و با مدیران این پالایشگاه دیدار و گفت وگو کرد. همچنین بازدید از شرکت صبا فولاد خلیج فارس، کارخانه تن ماهی، شرکت تعاونی فرش دستباف، پالایشگاه بندرعباس و شرکت صبا فولاد، در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از دیگر برنامه های وزیر تعاون در این سفر بود.
همزمان با سفر رییس جمهور به استان و دهه مبارک فجر، با بهرهبرداری از ۷۲ پروژه آب و فاضلاب، ۱۵۶ روستا و پنج شهر این استان با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو آبرسانی شد.
بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که همراه رییس جمهور در دومین دور سفر استانی دولت به هرمزگان سفر کرد، علاوه بر افتتاح ۲۳ بهداشتی و درمانی و حضور و بازدید از روند فعالیت ها و خدمات ارائه شده در بیمارستان کودکان بندرعباس و همچنین بازدید سرزده از برخی داروخانه ها و مراکز درمانی سطح شهر، در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس نیز حاضر و چشم یک دختر بستری در اورژانس این مرکز درمانی را مداوا کرد.
رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش نیز از دیگر اعضای هیات دولت در سفر دو روزه رییس جمهور به هرمزگان بود که ضمن دیدار با جمعی از دانش آموزان ، فرهنگیان و معلمان استان و بازدید از طرح های و پروژه های آموزشی، تعدادی طرح فرهنگی و فضای آموزشی را نیز افتتاح کرد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سفر رئیس جمهور به هرمزگان گفت: در این سفر ۱۹ هزار میلیارد ریال بودجه برای مدرسه سازی و تکمیل زیرساختهای پرورشی و ورزشی به آموزش و پرورش هرمزگان اختصاص یافته است.
در این سفر وزیر راه و شهرسازی نیز حضور داشت. افتتاح ۲ شهر جدید ساحلی، ۹۸ جاده روستایی، دیدار با جمعی از مردم و مدیران و کارکنان حوزه راه و مسکن و اعلام خبر ساخت ۳ هزار کیلومتر راه روستایی از جمله برنامه های مهرداد بذرپاش در جریان دومین سفر استانی رییس جمهور به هرمزگان بود.
عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم از دیگر وزرای همراه آیت الله رییسی در دومین سفر استانی دولت به هرمزگان بود که در این سفر ۲ روزه ضمن دیدار با فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی، چند طرح اقتصادی و تولیدی را نیز در این استان افتتاح کرد.
محمدعلی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی نیز یکی دیگر از همراهان رییس جمهور در دور دوم سفر استانی دولت به هرمزگان بود، حضور در جمع فعالان بخش کشاورزی و دیدار با جمعی از روستاییان و بازدید از چند واحد تولیدی و افتتاح طرح ها از جمله مجموعه بارانداز صادرات و واردات از برنامه های وزیر جهادکشاورزی در این سفر بود.
همچنین سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز که در سفر استانی(دور دوم) رییس جمهور به هرمزگان حضور داشت، ضمن شرکت در چندین برنامه و دیدار و گفت وگو با فعالان بخش های اقتصادی استان، از مجموعه های گمرک و انبار جمعآوری و فروش اموال تملیکی هرمزگان بازدید کرد.
کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان که در راستای دور دوم سفر استانی رییس جمهور (چند روز قبل از انجام سفر) به هرمزگان رفته بود، چند طرح و پروژه ورزشی را در این استان(جزیره قشم) افتتاح کرد.