رعایت دستورالعملهای پدافند غیرعامل در حوزه تولید و زیرساختهای ملی و تقویت پرسنل این حوزه، یکی از الزامات است. اقدامی که پس از حملات اخیر سایبری به برخی فولادسازان کشور، باید جزو اولویتهای نخست مسوولان و دستاندرکاران قرار بگیرد.
چندی پیش شرکت فولاد خوزستان و فولاد مبارکه مورد حمله سایبری قرار گرفتند و مشکلاتی برای شبکههای اجتماعی و خطوط تولید این شرکتها ایجاد شد.
هرچند این حملات سایبری تلفات جانی و فیزیکی در پی نداشته است و به دلیل قطع برق، برخی از خطوط تولیدی این دو شرکت بزرگ فولادی تعطیل بود. همچنین با اقدامات به موقع و هوشیاری موجود این حمله ناکام ماند، اما باید با اهمیت دادن به رعایت دستورالعملهای پدافند غیرعامل در حوزه تولید و زیرساختهای ملی، تقویت پرسنل این حوزه و تشکیل تیمهای مراقبتی ۲۴ ساعته در اولویت شماره یک کشور قرار گیرد.
در همین پیوند، روز گذشته وزیر صمت از خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه بازدید و در جریان جزییات حملات سایبری این شرکت و اقدامات کارشناسان مربوطه در مقابله با آن قرار گرفت و از تیم مربوطه تقدیر کرد.
حمله سایبری فولاد مبارکه، یکی از قویترین حملات چندسال اخیر است. عمق نفوذ به سامانهها بالا بوده و هکرها سعی در کنترل سرعت غلطکها و فشار آن داشتند تا با تغییر آن، اقدام به تخریب خط تولید ورق گرم آن شرکت کنند.
کارشناسان فولاد مبارکه به موقع متوجه سیگنال اخطار شدند و با خروج کامل خط از مدار، تمامی سخت افزارها و نرمافزارها را کنترل و بعضاً جایگزین کردند و اقدام به راهاندازی مجدد خط تولید نمودند.
توقف خط نورد فولاد مبارکه به معنی کاهش تولید ورقگرم و افت/توقف تولید خودرو، لوازمخانگی و لوله پروفیل بوده و دارای اثرات نامطلوب بر اشتغال و بازار سرمایه بود که به لطف خدا و اقدام به موقع خنثی شد.
رعایت دستورالعملهای پدافند غیرعامل در حوزه تولید و زیرساختهای ملی دارای اهمیت روزافزون بوده و تقویت پرسنل این حوزه و تشکیل تیم های مراقبتی ۲۴ ساعته، باید در اولویت شماره یک کشور قرار گیرد.