یکی از چالشهای مهمی که در افکار عمومی وجود دارد این است که چگونه میتوان منویات مقام معظم رهبری در موضوعات مختلف را به جریانات عملی در جامعه تبدیل نمود و چگونه میتوان این مهم را ارتقا داد. در سال 1401 معظم له در بخشی از پیام نوروزی میفرمایند:
بنابراین امسال ما شعارمان عبارت شد از این: «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین». البته من درخواست مؤکّد دارم، سال گذشته هم این را گفتم که اکتفا نکنند دوستان به اینکه حالا روی کاغذهایِ سربرگهایِ دستگاههایِ گوناگون بنویسند این عبارت را یا مثلاً فرض کنید که یک تابلو درست کنند در خیابان مثلاً بزنند؛ اینها کار نیست. عمده این است که به معنای واقعی کلمه روی این سیاستگذاری بشود. البته این دولت با وضعی که من مشاهده میکنم، با تحرّکی که رئیسجمهور محترم و همکاران ایشان دارند، انشاءالله پیشرفت خواهد کرد. یعنی این شعار روی زمین نخواهد ماند به توفیق الهی. لکن هرچه بیشتر کار بشود، بیشتر تلاش بشود، بهتر خواهد بود.
مجدداً معظم له (حفظه ا…) در بخشی از سخنرانی نوروزی 1401 خطاب به ملت ایران میفرمایند:
یک نکته را من اینجا عرض بکنم و آن اینکه در زمینهی اقتصاد، آنچه بنده مطرح میکنم، مطالباتی که مطرح میشود، عمدتاً خطاب به مسئولان کشور است؛ عمده در قوّهی مجریه، مقداری هم قوّهی مقنّنه و حتّی قوّهی قضائیّه و بعضی دستگاههای وابسته؛ عمدتاً خطاب به اینها است. چرا این مسائلی را که مربوط به اینها است ما در فضای عمومی و در سخنرانیِ مردمیِ کشوری مطرح میکنیم؟ علّت این است که خوب است مردم در فضای عمومی مسائل اقتصادی و سیاستهای اقتصادی قرار بگیرند، مطالبات این حقیر را هم بدانند و از مسئولینی که به این مسائل اقدام میکنند و فعّالیّت میکنند حمایت کنند، پشتیبانی کنند. البتّه وظایفی هم بر عهدهی خود مردم است که حالا من امروز که [مطالبی] عرض میکنم در مورد اقتصاد دانشبنیان، کاملاً روشن میشود که یک کارهای مهمّی هست که خود مردم، بخصوص خود جوانها بایستی انجام بدهند. و البتّه این گفتار عمومی شاید موجب میشود که دستگاهها هم پشتیبانی بیشتری و بهتری از این مسائل بکنند.
همچنین ایشان در مورخه 23/05/1385 در دیدار با روسای دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی میفرمایند:
این حرفها را باید بگوییم، تکرار بکنیم و اینها را فقط موعظه هم تلقی نکنید. من خواهشم از رؤسای دانشگاهها و رؤسای مراکز تحقیقاتی و هم از آقای وزرا و هیئت رئیسههای وزارتخانهها که اینجا تشریف دارید، این است که، سخنانی که ما به شما عرض کردیم، موعظه نیست و این طور نیست که یک منبر رفتیم و حالا یک تذکراتی دادیم؛ نه، اینها اجرائیاتی است که لازمالاطاعه و لازمالاجراست. باید این کارها را بکنید، اگر نکردید، در قانون مجازات معینی ندارد که بگویند چنانچه این کار انجام نگرفت، فلان وزیر یا فلان مسئول، باید مجازات بشود؛ اما مجازات سختتری دارد و آن قضاوتهایی است که دربارهی شما خواهد شد. قضاوت ما امروز در مورد آن کسانی که دانشگاههای ما را از آغاز پیدایش با بافت غیربومی و غیرناظر به نگاههای ملت و کشور تشکیل دادند و ما را به اینجا رساندند و به این انحطاط ما را کشاندند چیست؟ چنانچه کوتاهی کنیم، آن وقت یک چنین قضاوتی در مورد ما خواهد بود. مجازات ما از مجازاتی که حالا در قانون برای یک جرم مشخص تعریف کرده باشند، سختتر است. انشاءالله موفق و مؤید باشید.
منویات فوقالذکر پاسخ بسیاری از دغدغههای افکار عمومی را روشن مینماید. خوشبختانه به توفیق حضور رییس جمهور محترم فعلی بسیاری از چالشهای عملی شدن مطالبات مقام معظم رهبری (حفظه ا…) تسهیل شده است. اگر چه جای کار بسیار است.
یکی از علاقمندیهای اینجانب در سالهای گذشته کمک به تسهیل این چالش و جریانسازی عملی در سبک زندگی مردم در این برهه از زمان میباشد. خوب در راهکارهای فرهنگی بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری (حفظه الله) دستگاههای اجرایی به چاپ کتاب، پوستر، همایش، نشر نام سال در سربرگ نامهها و … مینمایند. اما مسألهای که وجود دارد این است که مثلاً در سالی که نامگذاری آن با اصلاح الگوی مصرف آغاز شد در پایان سال و سالهای بعد از آن مردم چه میزان در سبک زندگی خود استاندارد سرانه مصرف را رعایت کردند؛ آیا مصرف آب و مواد غذایی و …. کاهش پیدا کرد؟ و در آخر اینکه چگونه میتوان دلسوزیهای مقام رهبری را در زندگی مردم جاری و ساری کرد؟ و جایگاه و نقش افکار عمومی در اجرای عملی در پشتیبانی بیشتری و بهتری از این مسائل کجاست؟
یکی از مسائل مهم که رهبری عزیز (حفظه الله) هر ساله بر آن تأکید دارند “انس با قرآن کریم” است که همه ساله در ماه مبارک رمضان ایشان محفل انس با قرآن تشکیل و منویاتی را فرمایش میکنند. اینجانب در کتاب نقشه راه انس با قرآن کریم در کلام رهبر فرزانه انقلاب برای لبیک عملی به منویات ایشان آوردهام که هر فرد میتواند روزانه 10 آیه قرآن تلاوت نماید و در جهت حفظ و ترجمه و تفسیر و برگزاری جلسات قرآنی اهتمام نماید. چارچوب کلی و ساختار کتاب به اینگونه است که فرد ابتدا خود اقدام به اجرای عملی فرمایشات میکند و سپس به عنوان یک عنصر اجتماعی اقدام به برگزاری و ترویج راهکارهای انس با قرآن کریم مینماید. راهکارها، دستورالعملها و وظایف دستگاههای اجرایی و دستگاههای فرهنگی و تشکلهای خارج از کشور در ادامه کتاب جهت تسهیل و تسریع این مطالبه رهبری (حفظه الله) در ادامه آورده شده است.
اگر آحاد مردم این کار ساده را به انجام رسانند آنوقت مسئولین نیز احساس مسئولیت بیشتری در انجام وظایف و تکالیف محوله خواهند داشت. اینجانب آغاز لبیک عملی به مطالبات مقام معظم رهبری (حفظه الله) را از اجرای عملی منویات معظم له در انس با قرآن کریم میدانم و هر کس بسته به مسئولیت خود میتواند خدمت بیشتری به انقلاب اسلامی ارائه نماید.
در این شماره سعی داریم با توجه به نامگذاری سالهای گذشته با موضوع اقتصادی ابتدا گزارشی از کارنامه اقتصادی کشور با موضوع اقتصادی ارائه نماییم و سپس به شرح اقدامات صورت گرفته و در شرف انجام برای شعار سال بپردازیم. همچنین برخی موضوعات همچون ابربدهکاران بانکی تسهیلات گیرندگان خدمتگزار و تسهیلات گیرندگان تروریست اقتصادی، حقوق و دستمزد و رابطه آن با اشتغال و تعدیل نیرو و …. بپردازیم.
فایل پی دی اف مقاله مطالبات رهبری: motalebatrahbari